Управління ЖКГ
П`ятниця, 19.04.2024, 10:51
Меню сайту
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2013 » Серпень » 16 » Держпідприємництва: Співвласники багатоквартирних будинків зможуть приймати управлінські рішення без створення ОСББ
12:46
Держпідприємництва: Співвласники багатоквартирних будинків зможуть приймати управлінські рішення без створення ОСББ
За результатами опрацювання проектів законів України «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку» і «Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо особливостей права власності у багатоквартирному будинку» Голова Держпідприємництва Михайло Бродський погодив розроблений Мінрегіоном документ. Про це повідомили в прес-службі Держпідприємництва.
Відтак, законопроектом передбачається можливість прийняття співвласниками багатоквартирного будинку рішення щодо управління без створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Ініціативна група з трьох співвласників зможе ініціювати розгляд питань про форму управління будинком, обрання або зміну керуючого, проведення капітального ремонту будинку, порядку користування спільним майном. Законодавчо пропонується включити до переліку загального майна в багатоквартирному будинку права на земельну ділянку, на якій розташований будинок і його прибудинкова територія, а також заборонити поділ та виділення в натурі частки спільного майна в багатоквартирному будинку. Передбачається, що управління спільним майном багатоквартирного будинку може здійснюватися управителем на підставі договору. 
Окрім того, пропишуть такі порядки:
— щодо прийняття рішень співвласниками щодо управління спільним майном, у тому числі у випадку, коли ОСББ не створено;
— щодо скликання та проведення загальних зборів співвласників;
— щодо визначення голосів, які належать кожному співвласнику, пропорційно площі квартири або нежитлового приміщення співвласника багатоквартирного будинку по відношенню до загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку.  
Переглядів: 371 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0