Управління ЖКГ
Субота, 20.04.2024, 17:09
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2013 » Вересень » 10 » Григорій Семчук: Мінрегіон веде активну роботу щодо врегулювання проблемних питань, які виникають у діяльності ОСББ
16:39
Григорій Семчук: Мінрегіон веде активну роботу щодо врегулювання проблемних питань, які виникають у діяльності ОСББ
«Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку є ефективним власником житла, який дійсно дбає про належне утримання і обслуговування будинку. Альтернативи ОСББ немає. Тому Мінрегіон веде активну роботу щодо врегулювання всіх проблемних питань, які виникають у діяльності ОСББ». Про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук в ході наради з вирішення проблемних питань функціонування ОСББ.

Серед учасників наради – радник голови Верховної Ради України, голова експертної групи з питань співпраці у сфері житлово-комунального господарства Мінрегіону з представниками органів місцевого самоврядування Валерій Баранов, представники НАК «Нафтогаз України», Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки, члени Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирного будинку.

Серед обговорених питань – взаємовідносини ОСББ з організаціями, які обслуговують ліфти. За словами фахівців, виготовлення, монтаж, експлуатація, ремонт, реконструкція ліфтів, підйомників та їх складових частин регулюється «Правилами будови і безпечної експлуатації ліфтів», які поширюються на суб’єкти господарювання. Однак ОСББ не є суб’єктом господарювання, тому виникають проблеми при реєстрації ліфта, отриманні дозволу на експлуатацію, укладанні угоди між підприємством, яке має ліцензію на обслуговування ліфтового господарства, організації технічного огляду та ремонту ліфта.

За словами Григорія Семчука, Мінрегіон має намір якнайшвидше врегулювати відносини замовника - ОСББ та виконавця послуг з обслуговування ліфтового господарства у будинках.

«Ми вивчили це питання. Всі запропоновані сьогодні шляхи його вирішення направимо до відповідних державних служб і міністерств з тим, щоб виробити спільну позицію. Очевидно, що будемо ініціювати внесення необхідних змін до чинного законодавства», - сказав Григорій Семчук.

В ході наради обговорили також питання щодо утримання та обслуговування газових внутрішньо будинкових мереж та експлуатації дахових котелень, які теж потребують врегулювання.

Перший заступник Міністра доручив профільному департаменту узагальнити всі пропозиції учасників наради з вирішення обговорених питань та вже наступного тижня надіслати їх для опрацювання зацікавленим центральним органам виконавчої влади. Він висловив сподівання, що десь за місяць будуть напрацьовано зміни до чинного законодавства, прийняття яких дозволить врегулювати проблемні питання.

Радник голови Верховної Ради України, голова експертної групи з питань співпраці у сфері житлово-комунального господарства Мінрегіону з представниками органів місцевого самоврядування Валерій Баранов запропонував також підготувати збірник законів і нормативно-правових актів, який стане помічником для ОСББ у вирішенні проблемних питань, що виникають.

Прес-служба Мінрегіону України
Переглядів: 450 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0