Управління ЖКГ
Неділя, 05.05.2024, 16:13
Меню сайту
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2013 » Листопад » 14 » Мешканці багатоповерхівок, в яких утворено ОСББ та ЖБК зможуть отримати субсидію та пільги на утримання житла
13:47
Мешканці багатоповерхівок, в яких утворено ОСББ та ЖБК зможуть отримати субсидію та пільги на утримання житла
Уряд затвердив механізм надання субсидій та пільг мешканцям ОСББ та ЖБК. Сьогодні Кабінет Міністрів схвалив постанову «Про надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мешканцям житлових будинків, у яких створено об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (житлово-будівельні кооперативи)». Про це повідомив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук.

За його словами, документ розроблений Мінсоцполітики і визначає механізм відшкодування пільг та субсидій, виходячи з розміру внесків, що спрямовуються на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затверджених загальними зборами ОСББ/ЖБК.

«Надаючи пільги і субсидії мешканцям будинків, де створено ОСББ/ЖБК, держава забезпечує реалізацію прав громадян на отримання відповідних соціальних гарантій, які передбаченні законодавством. А оскільки мова йде про відшкодування з державного бюджету, то щоб не допустити надлишкового відшкодування коштів, запроваджено обмеження у формі «максимального тарифу встановленого органом місцевого самоврядування». Це забезпечить контроль в частині компенсації витрат», - сказав Григорій Семчук.

У Мінсоцполітиці повідомили, що схвалена постанова дозволить тисячам громадян незалежно від того, хто є утримувачем їхнього будинку, одержувати субсидії та пільги на утримання житла. До цього часу, для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів були відсутні правові підстави для проведення розрахунків з ними за надані пільги та субсидії.

На сьогоднішній день у 24,6 тис. багатоквартирних житлових будинках утворено ОСББ та ЖБК. 111,8 тис. мешканців цих багатоповерхівок мають право на пільги на оплату послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (квартплата).

Прес-служба Мінрегіону

+

Переглядів: 371 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0