Управління ЖКГ
Неділя, 05.05.2024, 00:40
Меню сайту
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2013 » Листопад » 8 » Як вирішувати ситуацію, при якій ваше помешкання залили сусіди?
12:07
Як вирішувати ситуацію, при якій ваше помешкання залили сусіди?
Роз’яснення для мешканців багатоповерхових житлових будинків щодо вирішення ситуації, при якій їх сусіди з різних причин заливають квартири в ефірі каналу «1+1» надав директор Департаменту житлової політики Мінрегіону Сергій Мартинчук.

Перше, що необхідно зробити, як пояснив представник Міністерства, слід телефонувати в об’єднанні диспетчерські служби (ОДС), які існують у кожному мікрорайоні і працюють цілодобово.

«Відповідно до Правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій ОДС повинні вести в спеціальних журналах облік заявок на оперативне усунення несправностей і ушкоджень інженерного обладнання в квартирах, будівельних конструкціях та інших елементах будинків, протипожежного обладнання і контролювати терміни та якість виконання», - сказав Сергій Мартинчук.

Наступний крок - за участю представників організації (підприємства), яка відповідно до укладеної угоди є виконавцем послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, представників організації (підприємства), яка відповідно до укладеної угоди обслуговує внутрішньобудинкові системи опалення та водопостачання, представника власника будинку, будинкового комітету здійснюється комісійне обстеження квартири. Присутність зацікавлених осіб від потерпілої сторони та з боку тих, хто залив квартиру є обов’язковою.

«За результатами комісійного обстеження складається відповідний акт, який підписується усіма членами комісії. Відмова від підпису складеного акта присутніми особами від потерпілої сторони та з боку винної не впливає на його чинність. У такому випадку в акті має бути зазначено, що згадані особи відмовилися підписувати складений акт і з яких причин», - пояснив Сергій Мартинчук. Він додав, що акт про залиття повинен складатися у терміновому порядку у день надходження відповідної заявки мешканця квартири, в якій відбулося залиття.

В акті повинно бути відображено:
- дата складання акту (число, місяць, рік);
- прізвища, ініціали та посади членів комісії;
- прізвища, ім’я, по батькові власника (наймача, орендаря) квартири, що зазнала шкоди; адреса квартири, поверх, форма власності;
- прізвище, ім’я, по батькові власника (наймача, орендаря) квартири, з вини якого сталося залиття; адреса квартири, поверх, форма власності;
- характер залиття та його причини, а саме несанкціоноване втручання мешканців кв. № ___ у роботу системи (заміна радіаторів, трубопроводів, вентилів, рушникосушарок тощо), незадовільне технічне обслуговування систем, передчасний вихід з ладу радіаторів опалення, трубопроводів, вентилів,гнучких підводок та ін.;
- завдана матеріальна шкода (обсяги необхідного ремонту приміщень квартири, перелік пошкоджених внаслідок залиття речей та їх орієнтована вартість);
- висновок комісії щодо встановлення вини особи, що вчинила залиття.

Cергій Мартинчук звернув увагу, що перелік причин, вказаний у формі акта, не є вичерпним. Тому залиття чи інша аварія, причиною яких є витік води у житловому будинку, також є підставою для складання акта за визначеною Правилами формою.
Переглядів: 398 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0