Управління ЖКГ
Неділя, 05.05.2024, 17:34
Меню сайту
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2013 » Листопад » 14 » Янукович підписав закон про надання ОСББ виписки з Держреєстру прав на нерухоме майно
14:01
Янукович підписав закон про надання ОСББ виписки з Держреєстру прав на нерухоме майно
Президент України Віктор Янукович підписав закон №641-VII "Про внесення зміни до статті 28 закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" щодо отримання інформації співвласниками багатоквартирного будинку".
Про це повідомила прес-служба Президента України.
Даний закон був прийнятий народними депутатами 10 жовтня 2013 р., за відповідне рішення проголосували 340 депутатів. Документ надає право співвласникам багатоквартирного будинку одержувати витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Так, згідно із законом, витяг з державного реєстру прав на підставі заяви мають право отримувати: "власник (співвласник) квартири, житлового та нежитлового приміщення у багатоквартирному будинку при створенні об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (асоціація власників житлових будинків, якщо їй делеговані повноваження з управління неподільним та загальним майном відповідного житлового комплексу), житлово-будівельні кооперативи або їх уповноважені особи про суб'єктів права власності на житлові та нежитлові приміщення у такому будинку".
До цього моменту витяг з Державного реєстру прав власності на нерухоме майно надавався власникам нерухомого майна або їх уповноваженим особам, спадкоємцям (правонаступникам - для юридичних осіб) або їх уповноваженим особам, а також особам, в інтересах яких встановлено обтяження та їх уповноваженим особам.
Також інформаційну довідку з реєстру на підставі письмового запиту мають право отримувати суд, органи місцевого самоврядування, органи внутрішніх справ, органи прокуратури, органи державної податкової служби, органи Служби безпеки України та інші органи державної влади, якщо запит зроблено у зв'язку зі здійсненням ними повноважень, визначених законом. Також орган державної реєстрації прав зобов'язаний за заявою власника або правоволодільця надавати йому інформацію у формі виписки про осіб, які отримали відомості про права та обтяження прав на нерухоме майно, що йому належить.
Переглядів: 383 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0