Управління ЖКГ
П`ятниця, 03.05.2024, 01:17
Меню сайту
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2014 » Лютий » 18 » Мінрегіон розглядає проект ДБН "Будинки і споруди. Будинки одноквартирні"
10:19
Мінрегіон розглядає проект ДБН "Будинки і споруди. Будинки одноквартирні"
Мінрегіон розглядає проект нових державних будівельних норм ДБН "Будівництво у сейсмічних районах України", розроблений Державним підприємством "Український державний науково-дослідний і проектний інститут цивільного сільського будівництва" – ДП "УкрНДПІцивільбуд". Про це повідомили в Департаменті містобудування, архітектури та планування територій.

За словами фахівців, основна мета розроблення нового нормативного документу – врегулювання питань проектування садибних (одноквартирних) будинків з врахуванням особливостей їх об’ємно-планувальних і конструктивних рішень, сучасних видів інженерного обладнання, у тому числі енергозберігаючого і енергонезалежного, особливостей, пов’язаних з наявністю земельної ділянки, господарчих будинків і споруд на прибудинковій території.

Проектом будівельних норм встановлюється терміни і визначення, класифікацію одноквартирних будинків за містобудівною ознакою та за наявністю блокування, переліки основних і допоміжних приміщень одноквартирних будинків, а також переліки будівель і споруд, що можуть розміщуватися на прибудинковій території.

Проектом будівельних норм будуть врегульовані питання:
планувальної організації присадибної ділянки, розміщення на ній житлових і господарських будинків, інженерних мереж і споруд;
об’ємно-планувальних рішень одноквартирних будинків;
механічного опору та стійкості конструкцій;
пожежної безпеки;
безпеки і доступності у використанні будинків;
забезпечення санітарних вимог;
економії енергії і енергозбереження, в тому числі, з використанням сучасних систем енергозберігаючого інженерного обладнання для енергонезалежних будинків з альтернативними джерелами енергопостачання, автономними системами водопостачання й очищення стічних води.

В Департаменті зазначили, що прийняття цього документу сприятиме розширенню застосування одноквартирного житла, в тому числі для програм з житлового будівництва за державної підтримки, підвищенню безпеки експлуатації та економії енергоспоживання, розширенню можливостей будівництва житла на місцях без розвиненої інженерної інфраструктури, зниженню собівартості будівництва.

Прес-служба Мінрегіону

17.02.2014
Переглядів: 473 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0