Управління ЖКГ
П`ятниця, 19.04.2024, 18:35
Меню сайту
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2014 » Травень » 28 » Мінрегіон вжив додаткових заходів щодо спрощення дозвільно-погоджувальних процедур при будівництві нескладних об’єктів
12:26
Мінрегіон вжив додаткових заходів щодо спрощення дозвільно-погоджувальних процедур при будівництві нескладних об’єктів

Отримувати дозволи на будівництво та проводити експертизу нескладних об’єктів не потрібно. Це стало можливим завдяки внесеним Мінрегіоном змінам до державного стандарту з визначення класу наслідків та категорії складності об’єктів будівництва. Відповідний наказ затверджено міністерством цими днями, а самі зміни наберуть чинності з 1 липня 2014 року.

Внести зміни до нормативного документу спонукала певна колізія. Нині діючою настановою всі об’єкти, передбачені Перелікомвидів діяльності та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку, затвердженим постановою Уряду № 808 від 28.08.2013 року, автоматично було віднесено до V категорії складності, а отже всі вони, навіть якщо це влаштування свердловин для водопостачання невеликої потужності чи підключення індивідуальних житлових будинків до газопостачання, потребували експертизи проектної документації і отримання дозволу на будівництво. Також, при розробці технічної документації на реконструкцію, капітальний ремонт частини вже існуючого об’єкта або його технічне переоснащення, застосовувалася категорія складності, яка була притаманна об’єкту в цілому.

Як прокоментував Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, внісши зміни до держстандарту, Мінрегіон виправив цю недоречність.

«Існуюча ситуація створювала певні проблеми для бізнесу і населення, завдавало зайвих клопотів і витрат що, зрозуміло, справедливо викликало обурення. Адже якщо ви, до прикладу, власник мийки і хотіли провести всього-на-всього заміну обладнання, а до вас ставили вимоги, ніби ви будуєте нову мийку, то подальші коментарі тут зайві. Ми виправили таку недоречність, не знижуючи жодним чином рівня безпеки об’єктів, які вже існують чи які проектуються», - пояснив Володимир Гройсман.

Довідково

Закон України «Про об’єкти підвищеної небезпеки» визначає, що об'єкт підвищеної небезпеки - об'єкт, на якому використовуються, виготовляються, переробляються, зберігаються або транспортуються одна або кілька небезпечних речовин чи категорій речовин у кількості, що дорівнює або перевищує нормативно встановлені порогові маси, а також інші об'єкти як такі, що відповідно до закону є реальною загрозою виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру.


 

Переглядів: 416 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0