Управління ЖКГ
П`ятниця, 29.03.2024, 12:50
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2013 » Вересень » 9 » Найближчим часом у Тернополі за проїзд розраховуватимуться електронними картками
09:25
Найближчим часом у Тернополі за проїзд розраховуватимуться електронними картками
Спеціальними пристроями – валідаторами у тролейбусах користуватимуться і кондуктори, і пасажири. Кондукторам їх видаватимуть при відкритті зміни, при її закритті за допомогою пристроїв здаватимуть денні звіти.

Пасажири користуватимуться валідаторами для зняття коштів з їхніх електронних карток, а також для одержання квитка, який формуватиметься безпосередньо під час проїзду.

На квитку зазначатиметься номер транспортного засобу, номер маршруту та час оплати.

«Така практика дисциплінує, - зазначає керівник компанії-розробника системи ТзОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків. – За допомогою квитка, роздрукованого валідатором, можна буде прослідкувати, яке коло проїжджає пасажир, чи в тому транспортному засобі. Тобто скористатися ним багато разів буде просто неможливо. За аналогією проїзним квиткам існуватимуть транспортні карти. Їх плануємо створити за типом електронних гаманців. Проте у транспортних картах буде ліміт поїздок за місяць. Якщо коштів на такій картці буде недостатньо чи її заблокують, то оплату проїзду здійснити буде неможливо. Заблокована картка потрапить у чорний список».

Контролювати кондукторів та пасажирів будуть, як звично, контролери. Вони притулятимуть до валідатора свою картку і пристрій видруковуватиме звіт. Це дасть змогу проконтролювати, скільки готівки є в кондуктора і якими типами карток розраховувалися пасажири.

«Існуватиме три види карток: звичайна – яку необхідно буде поповнювати, спеціальні - для студентів та учнів та соціальна для пільговиків. Пільговики, учні та студенти повинні мати при собі посвідчення, аби засвідчити право на пільгу та унеможливити передавання картки іншим, - зазначив міський голова Сергій Надал. – Ціна проїзду для тих, хто матиме картку, і для тих, хто її не матиме, відрізнятиметься. Бо якщо ми дотуємо «Тернопільелектротранс» з міського бюджету, то чому цими пільгами повинні користуватися громадяни не Тернополя».

Допоки в тернополян не буде карток, розрахуватися вони зможуть готівкою. При цьому кондуктор прикладатиме до валідатора свою картку і друкуватиме квиток пасажиру.

Запровадити картки планують настільки швидко, наскільки вдасться провести всі бюджетні розрахунки і тендерні процедури.

Введення карток дасть змогу контролювати кількість пасажирів, які платять повну ціну, та кількість пільговиків.

Ці чіткі дані дадуть інформацію про конкретні суми надходжень та змогу без додаткових розрахунків здійснювати компенсації за перевезення пільговиків.
Переглядів: 381 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0