Управління ЖКГ
Субота, 27.04.2024, 03:10
Меню сайту
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2014 » Травень » 16 » Нове в рахунках
11:28
Нове в рахунках

Починаючи з березня КП «Тернопільводоканал» виставляє абонентам рахунки за аварійне обслуговування внутрішньобудинкових мереж та абонентське обслуговування послуг централізованого водопостачання холодної води та централізованого водовідведення.

З приводу нарахування плати за абонентське обслуговування та аварійне обслуговування начальник відділу розрахунків населення КП «Тернопільводоканал» Руслан Бурмас зазначає, що «ліцензування діяльності КП “Тернопільводоканал” здійснюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (далі Національна комісія).

Згідно роз'яснень Національної комісії, Ліцензована діяльність з надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення закінчується на межі балансової належності мереж виробника та споживача (ЖБК, ОСББ). Діяльність у багатоквартирному будинку – неліцензований вид діяльності, тому витрати на її здійснення не можуть бути включені до тарифів на виробництво послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Відповідно до процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженої Постановою Національної комісії від 29.11.2013р №253 у розрахунках тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення не враховуються витрати на провадження неліцензованого виду діяльності по наданню послуг з централізованого постачання холодної води, водовідведення з використанням внутрішньобудинкових мереж.

Також, повідомляємо, що з 01.01.2014р., Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (далі Національна комісія) для КП “Тернопільводоканал” визначена економічно обгрунтована собівартість централізованого водопостачання та водовідведення. При цьому, витрати на абонентське обслуговування та на аварійне обслуговування внутрішньобудинкових мереж в багатоквартирних будинках до собівартості на централізоване водопостачання та водовідведення не враховані.

Відповідно до Постанови Національної комісії №15 від 04.02.2013р. “Про затвердження Порядку встановлення вимог щодо провадження суб’єктами природних монополій господарської діяльності, яка не належить до сфери природних монополій, та обмежень щодо суміщення видів господарської діяльності суб’єктами природних монополій та суб’єктами господарювання на суміжних ринках у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення”, прийнята Постанова Національної комісії від 20.09.2013р №104 “Про встановлення вимог комунальному підприємству “Тернопільводоканал” щодо провадження інших, крім ліцензованих видів діяльності”, згідно якої, надання послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення (в т. ч. абонентське та аварійне обслуговування внутрішньобудинкових мереж в багатоквартирних будинках), визначено для нашого підприємства іншим видом діяльності та встановлено вимоги до його провадження, зокрема:
- недопущення субсидіювання за рахунок господарської діяльності, що належить до сфери природних монополій;
- провадження цього виду діяльності в разі його беззбитковості.

Тому з метою, відшкодування підприємству витрат, які виникають при наданні послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення всередині багатоквартирного житлового будинку, прийнято Рішення виконкому міської ради від 29.01.2014р. №77, згідно з яким погоджено розмір відшкодування витрат з абонентського обслуговування - 1,59 грн. (з ПДВ) на 1 абонента та розмір відшкодування витрат з аварійного обслуговування внутрішньобудинкових мереж - 1,84 грн. (з ПДВ) на 1 абонента.

Окрім цього, здійснення абонентського обслуговування послуг централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення в багатоквартирних будинках та аварійного обслуговування внутрішньобудинкових мереж централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення в багатоквартирних будинках передбачено примірними договорами про надання послуг водопостачання та водовідведення та Положенням «Про розподіл функцій виконавця послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення між КП «Тернопільводоканал» та підприємствами, які надають послуги з утримання будинків споруд та прибудинкових територій», затверджених рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради «Про визначення виконавців послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення у багатоквартирних житлових будинках міста Тернополя» від 25.12.2012р. №1383, із змінами внесеними рішенням виконавчого комітету “Про погодження розміру відшкодування витрат на надання послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення у багатоквартирних будинках” від 29.01.2014р. №77.

Одночасно, даними договорами встановлено порядок внесення плати з абонентського обслуговування послуг централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення в багатоквартирних будинках та аварійного обслуговування внутрішньобудинкових мереж централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення в багатоквартирних будинках".


 

Переглядів: 490 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0