Управління ЖКГ
П`ятниця, 19.04.2024, 12:11
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2013 » Жовтень » 23 » ОСББ – реальний інструмент вирішення житлових проблем мешканців
17:04
ОСББ – реальний інструмент вирішення житлових проблем мешканців
Мінрегіон сприяє ОСББ в отриманні пільгового державного кредиту на модернізацію житлового фонду будинку. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Андрій Білоусов, який за дорученням очільника Мінрегіону Геннадія Темника привітав учасників четвертого Всеукраїнського форуму ОСББ. 22 жовтня представники центральної влади, громадських організацій, банківських установ, голови ОСББ та іноземні експерти зібрались у Львові, щоб обговорити проблеми й перспективи у сфері житлово-комунального господарства України.

Завданням цьогорічної зустрічі є налагодження більш тісного діалогу між органами влади, місцевого самоврядування та людьми, які прагнуть поширювати досвід ОСББ. Саме тому Андрій Білоусов назвав форум «дуже важливим заходом щодо створення та функціонування ОСББ в Україні». За його словами, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків – це реальний інструмент вирішення житлових проблем мешканців. Він дає можливість вільно обирати способи управління спільним майном багатоквартирного будинку, раціонально використовувати кошти співвласників, вільно обирати виконавців житлово-комунальних послуг.

Андрій Білоусов назвав позитивним процес пільгового кредитування, розпочатий у 2012 році. За його словами, «Мінрегіон підтримав зміни до Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо погашення пільгового кредиту)». Законопроект передбачує зарахування коштів, що сплачуються в рахунок погашення пільгового кредиту, до спеціального фонду державного бюджету в установленому порядку і одночасного спрямовування на подальше надання кредитів.

Він також зосередив увагу учасників Форуму на проблемі термомодернізації житлового фонду, яка потребує першочергового вирішення.

«Як свідчить досвід зарубіжних країн, проведення термомодернізації можливе лише за наявності ефективного власника житла й обов’язкового його співфінансування», - сказав він. Саме тому до кредитування ОСББ Мінрегіон активно залучає й фінансові та банківські установи, всіляко сприяє й підтримує їх ініціативи.

За словами Андрія Білоусова, вже є реальні приклади кредитування банківськими установами ОСББ для проведення термомодернізації житлового фонду. Зокрема, Укргазбанк заявив про перший кредит на суму 56 тис. грн, наданий для ремонту даху мешканцям ОСББ у м. Миколаївка.

Він повідомив, що на цьому тижні за дорученням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула зберуть робочу нараду з представниками банківських установ, на якій обговорять можливості широкого запровадження в Україні кредитування ОСББ.

За словами Андрія Білоусова, Мінрегіон системно вивчає й вирішує проблеми, що уповільнюють темпи створення ОСББ в Україні, зокрема, вдосконалює нормативно-правову базу з питань функціонування та діяльності об’єднань. До слова, на кінець 2015 року Міністерство планує повністю сформувати нормативно-правову базу щодо запровадження ринкових відносин у житловій сфері.

Прес-служба Мінрегіону
Переглядів: 394 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0