Управління ЖКГ
П`ятниця, 19.04.2024, 08:26
Меню сайту
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2014 » Квітень » 1 » Перепланування, які не передбачають втручання в несучі конструкції, пропонують проводити без жодних дозвільних документів
10:00
Перепланування, які не передбачають втручання в несучі конструкції, пропонують проводити без жодних дозвільних документів

Запровадити на законодавчому рівні механізм, який дозволить здійснювати без жодних дозвільних документів роботи з переобладнання та перепланування жилого будинку і жилого приміщення, які не передбачають втручання в несучі конструкції або інженерні мережі – таку ініціативу Мінрегіону обговорили на засіданні робочої групи з удосконалення законодавства у сфері будівництва, містобудування та архітектури.

Суть в тому, що на сьогоднішній день, відповідно до ст. 100 і 152 Житлового кодексу УРСР переобладнання чи перепланування жилого будинку і жилого приміщення здійснюється на підставі дозволу виконавчого комітету місцевої ради. Однак на рівні закону не визначено термін для видачі такого дозволу або відмови у його видачі, платність або безоплатність, вичерпний перелік підстав для відмови тощо.

Водночас, за словами фахівців Мінрегіону, Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» визначено інші підстави для виконання будівельних робіт. При цьому спрощено процедури отримання документів, що дають право на виконання будівельних робіт та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, у тому числі, під час їх реконструкції.

З метою уникнення подвійного регулювання одних і тих же процедур, їх уніфікації та спрощення, Мінрегіон розробив законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переобладнання та перепланування жилих приміщень». Він передбачає скасування вимог щодо отримання дозволу виконавчого комітету рад на виконання робіт з переобладнання та перепланування житлового будинку або приміщення, які не передбачають втручання в несучі та огороджувальні конструкції чи інженерні системи. Перелік об’єктів будівництва та будівельних робіт, які можуть проводитися без отримання документа, що дає право на їх виконання, та після завершення яких об’єкт не потребує прийняття в експлуатацію буде визначено Мінрегіоном. Також законопроект містить норми щодо встановлення відповідальності за виконання будівельних робіт з реконструкції чи капітального ремонту квартири у багатоквартирному житловому будинку без отримання документа, який дає право на виконання таких робіт.

Таким чином, роботи з переобладнання та перепланування, які не передбачають втручання в несучі конструкції або інженерні мережі, зможуть проводитися без жодних дозвільних документів. Інші роботи з реконструкція і капітального ремонту здійснюватимуть відповідно до містобудівного законодавства. При цьому посилюється відповідальність для недопущення самочинного будівництва, яке може завдати шкоди майну інших громадян чи житловому будинку в цілому.

Прес-служба Мінрегіону
 

Переглядів: 432 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0