Управління ЖКГ
П`ятниця, 29.03.2024, 01:37
Меню сайту
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2013 » Листопад » 4 » Сергій Надал підвів підсумки третього року роботи на посаді міського голови Тернополя
18:56
Сергій Надал підвів підсумки третього року роботи на посаді міського голови Тернополя
Три роки тому тернополяни зробили свій вибір, доручивши керувати містом Сергію Надалу. За цей час, завдяки виваженим та обдуманим діям, крок за кроком, очільнику міста вдалось вирішити ряд проблем, реалізувати чимало інноваційних проектів, втілити у життя десятки соціальних, економічних та культурних ідей.

Підсумував третій рік роботи міський голова Тернополя під час звіту в Українському домі «Перемога» 3 листопада. Сергій Надал наголосив на тому, що йдучи на вибори, він і його команда окреслила чіткий план роботи з конкретною програмою.

«Звичайно, життя вносить корективи і деякі заплановані пункти ще не вдалось зробити у повному обсязі, - каже Сергій Надал. – На сьогоднішній день треба визнати, що питання сміттєсортувальної лінії ще не закрите. Треба починати від сучасного сміттєзвалища, відтак вирішувати проблему сортування, переробки і захоронення відходів. Я думав, що вдасться це зробити за рік, виявилось, що і за три не вдалось. Це компетенція облдержадміністрації, бо нове звалище має бути не на території міста. Робота триває. Але на сьогодні можу констатувати — це єдиний пункт програми, який не виконаний. Багато проблем з'явились не заплановано: приклад — дороги. Минулорічний перепад температур знищив 80 відсотків дорожнього покриття».

Багато нових ініціатив з'явилось у місті, які реалізовуються міськрадою, хоча вони не були передбачені у планах. Це встановлення індивідуальних теплових пунктів у всіх школах і садочках міста, термомодернізація житлового фонду, реформа міського транспорту, сучасні світлофори, проект «Тернопіль — студентська столиця» і так далі.

Кожного року суттєво оновлюється і матеріально-технічна база лікувальних закладів. Цього року на базі другої міської лікарні запрацював центр ендоваскулярної хірургії для операцій на судинах серця, придбали два нових автомобілі для центрів первинної медико-санітарної допомоги Тернополя, розпочали капітальний ремонт інфекційного відділення лікарні швидкої допомоги, придбано стоматологічну установку, на яку виділили з міського бюджету сто тисяч гривень. Крім того, відкрили оновлене гематологічне відділення дитячої лікарні.

«Ні для кого не секрет, що головні проблеми Тернополя (як і в 99% інших міст України) — дороги, робота житлово-комунальної сфери. Головне гальмо вирішення цих проблем — гроші. Нагадаю, що початок 2013 року був суцільною природною аномалією, - зауважив Сергій Надал. – Ми без аварій і катаклізмів провели минулорічний опалювальний сезон, але зіткнулись з іншою проблемою. Часті перепади температур знищили дорожнє покриття на понад 80% тернопільських доріг. Тому нам довелось, замість намічених ремонтів дворів і планового оновлення вулиць, швидкими темпами відновлювати дорожню інфраструктуру міста. І це все без державного фінансування з центрального бюджету.

Попри бюджетний голод нам вдалось залучити більше 33 мільйонів гривень на дороги. Це лише 5% від потреби. Ми звертались до Верховної Ради, Уряду, Президента, обґрунтовували потребу в 600 мільйонах гривень на ремонт доріг. Але ці звернення залишились без відповідей.

Від початку року у Тернополі проведено поточний ремонт на площі 35,681 квадратний метр, це 61 вулиця. Капітальний ремонт проведено на площі 38 тисяч 687 квадратних метрів. На капітальний ремонт було виділено 24 млн. 759 тисяч гривень. На поточний — 8 млн. 300 тисяч гривень.

Ремонт проведено на вулицях Крушельницької, Дівочій, Живова, 15 Квітня, Текстильній, Пирогова, Купчинського, Корольова, просп. Злуки, Коновальця, За Рудкою, Дружби, перехресті вулиць Паращука – Живова, провулку Галицькому, вулицях Винниченка, Галицькій, транспортній розв’язці вулиць Злуки-Тарнавського-Коновальця, Миру.

Серйозна реконструкція проведена на вулиці Симоненка. Від початку серпня проводився капітальний ремонт даної ділянки. Ширина проїжджої частини із 7 метрів збільшилась до 10 метрів 50 сантиметрів. Також встановлено нові опори освітлення, замінені стоки каналізації. Проведено зміцнення дорожнього полотна, зроблені заїзні кишені на зупинках громадського транспорту.

Розширено проїзд під так званим двоарковим мостом. Проведено комплекс ремонтних робіт, наслідком яких стало розширення дороги під залізничним мостом, якою до цього часу могло проїхати лише одне авто в одному напрямку. Ця дорога з’єднує два житлові масиви з центром міста, тому є важливою транспортною артерією. Розширення відбулось за рахунок зменшення пішохідної доріжки — тротуар звужено на 40 сантиметрів, при цьому пішоходам залишився один метр. Проведено реконструкцію транспортної розв’язки вулиць Збаразька-Бродівська-Крушельницької-Вояків дивізії «Галичина»-Галицька. Фактично «з нуля» зроблено дорогу на вулицях Спортивній та Чарнецького. Завершується ремонт вулиці Гайової. Очевидно, що я тут назвав лише найвагоміші вулиці, бо поточним ремонтом було охоплено все місто».

Окрім ремонту доріг, цього року відремонтували наступну частину набережної Тернопільського ставу – від оновленої ділянки до замку. Тут укріпили берег, збудували новий паркан, облаштували бруківку. Для комфортності відпочинку городян та їх діток, реконструйовано дитячий майданчик, оновлено фонтан.

Чимало роботи зроблено в інших сферах комунального господарства міста. У поточному році капітально відремонтували систему освітлення таких вулиць - Тернопільська, Болюха, Глибока Долина, Микулинецька. Підприємствами, які здійснюють утримання житлового фонду, від початку 2013 року проведено поточні ремонтні роботи сходових кліток 150-ти під’їздів у 118-ти будинках. У межах виділених коштів ремонтували фасади, зокрема — відновлювали міжпанельні шви будинків, ремонтували дахи, змінювали застарілі комунікації. Нових 38 майданчиків встановлено у дворах тернопільських будинків. У всіх дитячих садочках міста також тепер є нові ігрові майданчики.

Капітальна реконструкція проведена у сквері на вулиці Миру та на бульварі Данила Галицького. Суттєво оновлений бульвар Данила Галицького було відкрито під час святкування Дня міста. Після ремонтних робіт відбулося чимало змін: замінили бруківку, оновили освітлення, облаштували новий фонтан, впорядкували газони, встановили дитячий майданчик.

До Дня міста було завершено роботи з реконструкції фонтану у парку «Топільче». Оновлений фонтан має сучасне освітлення, озвучення. Фонтан у вигляді каскаду чаш зроблений за сучасними технологіями, в якому замкнутий цикл води. Окрім того, на даній території проведено відповідний благоустрій. Освітлено пішохідну алею.

У парку «Топільче» завершується облаштування пішохідної доріжки від ТЦ «Орнава» до вулиці Карпенка.

Також укріпили підпірні стінки у парку імені Т. Г. Шевченка. До цьогорічного святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі реконструювали та оновили територію біля підніжжя Хреста в парку імені Шевченка, де відбуваються святкові заходи. Завершена реконструкція скверу Тараса Шевченка. Роботи приурочені до святкування 200-ї річниці від дня народження Кобзаря. У парку імені Шевченка було облаштовано новий дитячий майданчик.

Цьогоріч у Тернополі відбувся двомісячник контролю за наданням транспортних послуг населенню. Він став певним проміжним підсумком багатьох заходів, які системно відбуваються у цій галузі в місті. Загалом треба відзначити, що, на відміну від міст-сусідів, у Тернополі проблема громадського транспорту вирішена. У нас працює ефективна транспортна мережа, яка постійно удосконалюється. Скажімо, ще раніше на прохання жителів «Дружби» змінено маршрут №12, завдяки чому у жителів міста є можливість без пересадок добиратись до ринку і назад додому. Цього року у Тернополі відкрито нову тролейбусну лінію в районі масиву «Сонячний», продовжено тролейбусний маршрут №8 «Л.Курбаса – Ринок». Для покращення рівня пасажироперевезень придбано три автобуси великої місткості класу ЛАЗ – А191. Оновлено тролейбусний парк – 2 тролейбуси.

Внаслідок двомісячника було звільнено декілька водіїв, приведено до належного стану маршрутні автобуси. Було напрацьовано цілий ряд комплексних заходів для вирішення зауважень і пропозицій пасажирів.

Транспортна сфера міста перебуває у стані серйозної модернізації. Запроваджено GPS-контроль за дотриманням маршрутів і графіків руху транспорту, який сьогодні є доступним через Інтернет для всіх бажаючих. Триває робота над впровадженням системи безконтактного розрахунку за проїзд.

Цього року в Тернополі запрацював Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Лише за перші два місяці з питань отримання різних видів послуг та дозволів міських служб до Центру звернулося майже дві тисячі громадян. Переважно – щодо документів дозвільного характеру. Працівники Центру надають послуги не лише у робочі, а й у вихідні дні. ЦНАП знаходиться на вулиці Кн. Острозького, 6.

Два нові ліцеї з'явились у місті. Школу №9 реформували в економічний ліцей. Відтепер заклад називається «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – економічний ліцей №9». А школа №15 із нового 2013/2014 навчального року стала медичною школою-ліцеєм.

Також серед здобутків 2013 р. – підписання угод про співпрацю між Тернополем та турецьким містом Ялова, польським містом Тарнов. Однак, справді високою нагородою та вагомим здобутком для нашого міста є Дипломом Ради Європи, яким Тернопіль нагороджено за поширення європейських цінностей.

«Попереду ще багато роботи, а поки завдяки спільним зусиллям та командній роботі усіх працівників Тернопільської міської ради сьогодні Тернопіль залишається затишним, гостинним, комфортним для життя та дозвілля, європейським містом», - підсумував звіт міський голова Тернополя Сергій Надал.

Серйозна реконструкція проведена на вулиці Симоненка. Від початку серпня проводився капітальний ремонт даної ділянки. Ширина проїжджої частини із 7 метрів збільшилась до 10 метрів 50 сантиметрів. Також встановлено нові опори освітлення, замінені стоки каналізації. Проведено зміцнення дорожнього полотна, зроблені заїзні кишені на зупинках громадського транспорту.

Розширено проїзд під так званим двоарковим мостом. Проведено комплекс ремонтних робіт, наслідком яких стало розширення дороги під залізничним мостом, якою до цього часу могло проїхати лише одне авто в одному напрямку. Ця дорога з’єднує два житлові масиви з центром міста, тому є важливою транспортною артерією. Розширення відбулось за рахунок зменшення пішохідної доріжки — тротуар звужено на 40 сантиметрів, при цьому пішоходам залишився один метр. Проведено реконструкцію транспортної розв’язки вулиць Збаразька-Бродівська-Крушельницької-Вояків дивізії «Галичина»-Галицька. Фактично «з нуля» зроблено дорогу на вулицях Спортивній та Чарнецького. Завершується ремонт вулиці Гайової. Очевидно, що я тут назвав лише найвагоміші вулиці, бо поточним ремонтом було охоплено все місто».

Окрім ремонту доріг, цього року відремонтували наступну частину набережної Тернопільського ставу – від оновленої ділянки до замку. Тут укріпили берег, збудували новий паркан, облаштували бруківку. Для комфортності відпочинку городян та їх діток, реконструйовано дитячий майданчик, оновлено фонтан.

Чимало роботи зроблено в інших сферах комунального господарства міста. У поточному році капітально відремонтували систему освітлення таких вулиць - Тернопільська, Болюха, Глибока Долина, Микулинецька. Підприємствами, які здійснюють утримання житлового фонду, від початку 2013 року проведено поточні ремонтні роботи сходових кліток 150-ти під’їздів у 118-ти будинках. У межах виділених коштів ремонтували фасади, зокрема — відновлювали міжпанельні шви будинків, ремонтували дахи, змінювали застарілі комунікації. Нових 38 майданчиків встановлено у дворах тернопільських будинків. У всіх дитячих садочках міста також тепер є нові ігрові майданчики.

Капітальна реконструкція проведена у сквері на вулиці Миру та на бульварі Данила Галицького. Суттєво оновлений бульвар Данила Галицького було відкрито під час святкування Дня міста. Після ремонтних робіт відбулося чимало змін: замінили бруківку, оновили освітлення, облаштували новий фонтан, впорядкували газони, встановили дитячий майданчик.

До Дня міста було завершено роботи з реконструкції фонтану у парку «Топільче». Оновлений фонтан має сучасне освітлення, озвучення. Фонтан у вигляді каскаду чаш зроблений за сучасними технологіями, в якому замкнутий цикл води. Окрім того, на даній території проведено відповідний благоустрій. Освітлено пішохідну алею.

У парку «Топільче» завершується облаштування пішохідної доріжки від ТЦ «Орнава» до вулиці Карпенка.

Також укріпили підпірні стінки у парку імені Т. Г. Шевченка. До цьогорічного святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі реконструювали та оновили територію біля підніжжя Хреста в парку імені Шевченка, де відбуваються святкові заходи. Завершена реконструкція скверу Тараса Шевченка. Роботи приурочені до святкування 200-ї річниці від дня народження Кобзаря. У парку імені Шевченка було облаштовано новий дитячий майданчик.

Цьогоріч у Тернополі відбувся двомісячник контролю за наданням транспортних послуг населенню. Він став певним проміжним підсумком багатьох заходів, які системно відбуваються у цій галузі в місті. Загалом треба відзначити, що, на відміну від міст-сусідів, у Тернополі проблема громадського транспорту вирішена. У нас працює ефективна транспортна мережа, яка постійно удосконалюється. Скажімо, ще раніше на прохання жителів «Дружби» змінено маршрут №12, завдяки чому у жителів міста є можливість без пересадок добиратись до ринку і назад додому. Цього року у Тернополі відкрито нову тролейбусну лінію в районі масиву «Сонячний», продовжено тролейбусний маршрут №8 «Л.Курбаса – Ринок». Для покращення рівня пасажироперевезень придбано три автобуси великої місткості класу ЛАЗ – А191. Оновлено тролейбусний парк – 2 тролейбуси.

Внаслідок двомісячника було звільнено декілька водіїв, приведено до належного стану маршрутні автобуси. Було напрацьовано цілий ряд комплексних заходів для вирішення зауважень і пропозицій пасажирів.

Транспортна сфера міста перебуває у стані серйозної модернізації. Запроваджено GPS-контроль за дотриманням маршрутів і графіків руху транспорту, який сьогодні є доступним через Інтернет для всіх бажаючих. Триває робота над впровадженням системи безконтактного розрахунку за проїзд.

Цього року в Тернополі запрацював Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Лише за перші два місяці з питань отримання різних видів послуг та дозволів міських служб до Центру звернулося майже дві тисячі громадян. Переважно – щодо документів дозвільного характеру. Працівники Центру надають послуги не лише у робочі, а й у вихідні дні. ЦНАП знаходиться на вулиці Кн. Острозького, 6.

Два нові ліцеї з'явились у місті. Школу №9 реформували в економічний ліцей. Відтепер заклад називається «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – економічний ліцей №9». А школа №15 із нового 2013/2014 навчального року стала медичною школою-ліцеєм.

Також серед здобутків 2013 р. – підписання угод про співпрацю між Тернополем та турецьким містом Ялова, польським містом Тарнов. Однак, справді високою нагородою та вагомим здобутком для нашого міста є Дипломом Ради Європи, яким Тернопіль нагороджено за поширення європейських цінностей.

«Попереду ще багато роботи, а поки завдяки спільним зусиллям та командній роботі усіх працівників Тернопільської міської ради сьогодні Тернопіль залишається затишним, гостинним, комфортним для життя та дозвілля, європейським містом», - підсумував звіт міський голова Тернополя Сергій Надал.
Переглядів: 353 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0