Управління ЖКГ
П`ятниця, 26.04.2024, 07:27
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2013 » Жовтень » 23 » Сформовано Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Наповнення Реєстру триває
17:07
Сформовано Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Наповнення Реєстру триває
В Мінрегіоні обговорили питання функціонування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Дмитра Ісаєнка відбулась нарада, на якій підвели підсумки формування Реєстру.

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» Кабінету Міністрів України було доручено сформувати єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов відповідно до законодавства, як автоматизовану систему збирання, накопичення та надання інформації про таких громадян.

Завдання Уряду щодо необхідності завершити формування Реєстру до 1 жовтня 2013 року виконано. Як доповіла заступник директора Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Наталія Козловська, на сьогоднішній день внесено до Реєстру близько 250 тисяч громадян, які перебували на квартирному обліку і які підтвердили, що потребують поліпшення житлових умов. (За даними Держстату, станом на 1 січня 2013 року на квартобліку перебувало 1 021 708 громадян). Більше 330 тисяч громадян, які перебувають на квартирному обліку, за даними облдержадміністрацій не проходили щорічну перереєстрацію (не підтверджували дані, які свідчать про необхідність покращення житлових умов). 142 804 громадянина за підсумками інвентаризації квартирних черг зняті з квартобліку.

За словами Наталії Козловської, мета створення Реєстру – впорядкування квартирного обліку громадян, забезпечення прозорості його ведення, об’єктивний аналіз стану квартирного обліку в розрізі регіонів та категорій громадян. Також реєстр дозволить належним чином планувати витрати для виконання державних та місцевих програм з питань житлового будівництва.

На сьогоднішній день наповнення Реєстру триває.

Серед причин, які створюють перепони для наповнення Реєстру – не поновлення своїх облікових даних громадянами, які перебувають на квартобліку.

Підсумовуючи нараду, Дмитро Ісаєнко наголосив на важливості якнайшвидше вирішити всі проблемні питання, які перешкоджають наповненню Реєстру. Він поставив завдання Державному фонду сприяння молодіжному житловому будівництву в короткі терміни напрацювати необхідні проекти рішень.



Прес-служба Мінрегіону
Переглядів: 637 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0