Управління ЖКГ
Середа, 08.05.2024, 04:55
Меню сайту
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2010 » Серпень » 12 » Що потрібно знати про підвищення тарифів та посилення соціального захисту при оплаті за житлово-комунальні послуги
10:45
Що потрібно знати про підвищення тарифів та посилення соціального захисту при оплаті за житлово-комунальні послуги
У зв'язку з впровадженням рішення уряду щодо приведення ціни на природний газ до економічно обґрунтованого рівня та посилення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг, публікуємо перелік найбільш поширених запитань громадян та відповідей на них спеціалістів

Запитання: Наскільки приведення ціни на природний газ до економічно обґрунтованого рівня (збільшення на 50%) для населення та підприємств теплоенергетики призведе до зростання тарифів на опалення та гарячу воду?
Відповідь: За прогнозними розрахунками Міністерства з питань житлово-комунального господарства України зростання тарифів на опалення та на гарячу воду очікується на рівні 
20-25%. Тобто, в середньому, тариф на послуги опалення може збільшитися на 73 коп. за 
1 м2 опалювальної площі, на послуги гарячого водопостачання –на 3, 82 грн. за 1 м3 води, на газ, який використовується на комунально-побутові потреби населення, – на 26,6 коп. за 1 м3 газу.

Запитання: Яку частку складає вартість палива у тарифі на послуги з опалення?
Відповідь: В середньому по Україні для послуг теплопостачання – близько 53 %.
 
Запитання: Коли почнуть діяти нові тарифи на послуги теплопостачання?
Відповідь: Нові ціни на природний газ будуть введені з 1 серпня 2010 року. Відповідно, будуть переглянуті і тарифи на теплову енергію та послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання. Перші платіжки за новими тарифами споживачі комунальних послуг отримають у середині вересня 2010 року.

Запитання: Чи будуть підвищуватися тарифи на інші види житлово-комунальних послуг у зв’язку з коригуванням ціни на природний газ?
Відповідь: Доведення ціни на природний газ до економічно обґрунтованого рівня не буде впливати на рівень тарифів на послуги водопостачання, водовідведення та утримання будинків і споруд.

 СОЦІАЛЬНА СФЕРА: 
Запитання: Яким чином держава збирається допомогти малозахищеним верствам населення?
Відповідь: Постановою Кабінету Міністрів України від 14.07.10 №621 «Про посилення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг» внесені зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848.
Зокрема, з метою посилення соціального захисту населення передбачено зменшення розміру витрат на оплату житлово-комунальних послуг для громадян, яким призначено житлову субсидію, з 20% (для працюючих) та 15% (для сімей, що складаються лише з пенсіонерів та непрацездатних осіб) відповідно до 15% та 10% сукупного доходу сім’ї, а також суттєве спрощення механізму надання субсидій.
Отже, за незмінних умов споживання комунальних послуг, вартість витрат на їх оплату для малозабезпечених сімей скоротиться на 5% сукупного доходу. Сім’ї, які раніше не могли отримати субсидію через високий поріг витрат на оплату послуг (20% сукупного доходу), тепер можуть звернутися за субсидією, якщо вартість послуг перевищує 15% сукупного доходу.

Запитання: Куди потрібно звертатися для отримання субсидії?
Відповідь: До Управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання.

Запитання: Які документи потрібно надавати для призначення субсидії?
Відповідь: Для призначення субсидії необхідно звернутись до місцевого управління соціального захисту з документом, що посвідчує особу, та заповнити заяву і декларацію про доходи й майновий стан. Для працюючих громадян необхідно також надати довідки про задекларовані доходи. Всі інші довідки, необхідні для призначення субсидій, органи соціального захисту зберуть самостійно. Працівники органів соціального захисту завжди допоможуть у заповненні необхідних документів, нададуть необхідні консультації.

Запитання: Як споживачі можуть скоротити розмір плати за житлово-комунальні послуги?
Відповідь: Підвищення цін на природний газ та тарифів на послуги теплопостачання повинне стати стимулом для споживачів скорочувати нераціональне споживання газу та комунальних послуг. Цього можна досягти за рахунок впровадження енергозберігаючих заходів, в першу чергу, в багатоквартирних будинках. За рахунок проведення утеплення житлових будинків та заміни аварійних внутрішньобудинкових мереж споживачі можуть скоротити споживання тепла на 40%.

Запитання: Як бути громадянам, які не мають фінансової змоги оплачувати послуги, але не можуть довести документально право на субсидію?
Відповідь: Радимо звернутися до місцевого управління соціального захисту із заявою. Відповідно до "Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій…", виходячи з конкретних обставин, що склалися, на підставі рішення спеціальної комісії органи праці та соціального захисту населення можуть призначати субсидії, як виняток. Рішення про призначення (непризначення) субсидії в таких випадках приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім'ї.



Переглядів: 1062 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0