Управління ЖКГ
Четвер, 16.05.2024, 16:38
Меню сайту
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2013 » Січень » 28 » У Тернополі через Казначейство гальмується робота снігоочисної техніки
13:06
У Тернополі через Казначейство гальмується робота снігоочисної техніки
11 мільйонів за минулий рік і 600 тисяч гривень цьогоріч складає борг казначейства перед міськрадою лише по статтях на утримання міста. В результаті таких кроків з боку державної фінустанови комунальники міста змушені брати в борг суміші для посипання доріг та паливно-мастильні матеріали.

Попри труднощі, для прибирання міста від снігу щодня залучають техніку, яка є на підприємстві Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця. Крім того, на тернопільських дорогах працює техніка приватних підприємств.

За словами міського голови Сергія Надала, прибирання міста від снігу передбачає певну кількість техніки, об’єми використання піщано-сольової суміші для посипання доріг тощо. Однак, на сьогодні, комунальники змушені переплановувати свою роботу, адже умови, в які вони потрапили з вини казначейства, не є нормальними.

«Казначейством не профінансовано фактично жодної копійки на утримання міста. В цьому році станом на 24 січня містом по спецфонду на ці цілі профінансовано понад 1 мільйон 700 тисяч гривень. З цієї суми пройшла єдина проплата на 50 тисяч. Тобто оплатити вартість паливно-мастильних матеріалів, розрахуватися за сіль і пісок є неможливим. Кошти потрібні на обслуговування техніки, виплату заробітної плати – казначейство не проводить платежі. В такому режимі доводиться працювати комунальникам. Тому підприємство працює не в нормальному режимі, а в режимі, коли потрібно брати в борг суміш і паливно-мастильні матеріали. З минулого року казначейством не проплачено 16 мільйонів грошей міста. Це при тому, що ми ці кошти виділили, але державою вони були використані на інші цілі і не профінансовані нам. З тих 16 мільйонів 11 мільйонів складає заборгованість по комунальному господарству міста. Якщо минулого року такий колапс із затримкою платежів почався з липня, то цього року вже з першого січня маємо затримку всіх платежів.

Цього року міська рада профінансувала 13,5 мільйона гривень по загальному фонду, з яких проплачено лише заробітна плата та енергоносії на 12,5 мільйона. Решта понад 600 тисяч гривень, які стосуються утримання міста, не проплачені взагалі. В такому режимі працює все місто. Скільки ще воно так зможе працювати, скільки постачальники готові будуть давати в борг необхідні речі – невідомо. Підприємство може зупинитися навіть завтра», - зазначив Сергій Надал.

За словами міського голови, поки що проблем з очисткою міста немає. В першу чергу снігоочисна техніка працює на об’їзній дорозі, мостах, підйомах, заїздах до лікарень, шкіл та дитячих садочків. Потім здійснюють прибирання центральних вулиць, а тоді інші вулиць.

Найбільша увага зосереджена сьогодні на роботі ЖЕКів, на які покладені обов’язки прибирати тротуари і проходи між будинками у пішохідних зонах. На сьогоднішній день найбільша проблема з прибиранням цих територій. Тому саме цим в найближчі дні займатимуться комунальні служби і працівники ЖЕКів.
Переглядів: 635 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0