Управління ЖКГ
Четвер, 18.04.2024, 13:56
Меню сайту
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2014 » Липень » 1 » У Тернополі обговорили концепцію озеленення
09:33
У Тернополі обговорили концепцію озеленення

Обговорення відкритого листа-звернення наукової інтелігенції міста до громади Тернополя та міського голови Сергія Надала відбулося 26 червня у приміщенні Українського дому «Перемога». На обговорення прийшов представник від наукової інтелігенції професор, доктор біологічних наук Василь Грубінко, представники міської ради та громадські активісти.

Нагадаємо, що на початку червня у засобах масової інформації був оприлюднений відкритий лист-звернення наукової інтелігенції щодо стану озеленення міста. У відповідь на цей лист, міський голова підписав розпорядженням від 12 червня, у якому зобов’язав представників міської ради провести робочу зустріч із науковцями, які підписалися під зазначеним листом, та надати їм інформації про реальний стан містобудування та озеленення міста, а також спільно опрацювати пропозиції та рекомендації. Представник наукової інтелігенції щодо теми озеленення сказав, що у цьому питанні потрібно опиратися на закордонний досвід, тобто працювати не тільки над кількісними, а й якісними показниками насаджень.

«Сьогодні дуже гарно із зеленими насадженнями у місті працюють представники культових організацій, зокрема церков, а також ВНЗ, - додає професор Василь Грубінко. – Бачимо, що й на прибудинкових територіях громадськість почала облаштовувати зелені насадження».

Також професор запевнив про готовність наукової спільноти міста забезпечувати наукові обґрунтування концепцій та планів, що стосується озеленення міста і запропонував провести на цю тему наукову конференцію.

Представник міської ради, заступника начальника управління житлово-комунального господарства Олег Соколовський розповів, що у Тернополі є концепція озеленення міста, до створення якої долучалися у тому числі й представники інтелігенції, які поставили свої підписи під відкритим листом-зверненням.

«Тернопіль є одним із п’яти міст в Україні, у якого є наукова частина озеленення міста, екопаспорт та інші документи, - додає Олег Соколовський. – Інша справа наразі щодо втілення її у життя, аналізу реальної кількості зелених насаджень, тощо. Додам, що уже найближчим часом у парку Шевченка, вулиці Руська, проспектах Бандери та Злуки ми проведемо інвентеризацію кількості зелених насаджень».

До слова, на обговоренні присутніми також були підняті ряд питань, зокрема щодо проведення будівництв у місті, площі парків та інших, на які представники міської ради дали відповіді.


 

Переглядів: 534 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0