Управління ЖКГ
Субота, 20.04.2024, 16:24
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2013 » Вересень » 10 » Управління містобудування, архітектури та кадастру інформує
17:12
Управління містобудування, архітектури та кадастру інформує
З метою підвищення якості послуг, які надаються через центр надання адміністративних послуг, а саме: надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки; видача будівельного паспорта забудови земельної ділянки, управління містобудування, архітектури та кадастру, повторно повідомляє наступне.

Останнім часом відзначається тенденція щодо зниження якості виготовлення проектних матеріалів як долучаються до пакету документів для надання містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок та видачі будівельних паспортів забудови земельних ділянок.

Згідно з наказом Мінрегіону України від 07.07.2011 № 109, яким затверджено «Порядок надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст» містобудівний розрахунок, це розрахунок щодо граничнодопустимих параметрів забудови, умови ув'язки архітектурно-планувального та об'ємно-просторового рішення, системи обслуговування, інженерних комунікацій, транспортного обслуговування та благоустрою з існуючою забудовою із дотриманням чинних нормативних документів. У текстовій частині містобудівних умов вказуються основні техніко-економічні показники будівництва.

Однак, в більшості випадків проектувальниками в містобудівному розрахунку неправильно вказуються основні показники об’єктів, які слід брати (згідно з групою, видом та типом об’єкту за функціональним призначенням) у відповідності до п. 6.1 ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень» із таблиці 6.1, відповідно до якої проводиться розрахунок розміщення, місткості та розмірів необхідної земельної ділянки.

Наприклад основними показниками будівель (приміщень):
- підприємств торгівлі (магазинів) є торгова площа, а не загальна чи корисна площі;
- підприємств побутового обслуговування та адміністративних є кількість робочих місць а не загальна площа чи будівельний об’єм;
- підприємств громадського харчування кількість місць, а не загальна площа, корисна чи розрахункова.
При зменшенні проектувальником мінімально-допустимих відстаней визначених згідно державних будівельних норм від запропонованих об’єктів до існуючих будівель та споруд, у представленому містобудівному розрахунку, необхідно обгрунтувати зменшення відстані і вказувати фактори які дозволяють це зробити (глуху стіну, поротипожежну стіну, ступінь вогнестійкості обох об’єктів або інше). При відсутності належного обґрунтування управління, при видачі містобудівних умов та обмежень, буде зазначати мінімальні відстані визначені державними будівельними, нормами без врахування пом’якшуючих факторів .

Окрім цього пропонуємо проектувальникам, при видачі готової проектної продукції, для підготовки містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, будівельних паспортів, прийняття рішень міської ради, виконавчого комітету, дотримуватись вимог державних стандартів щодо умовних позначень на графічних матеріалах та схем складання графічних матеріалів у формат А-4 для брошурування.
Переглядів: 485 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0