Управління ЖКГ
Четвер, 25.04.2024, 04:54
Меню сайту
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2013 » Липень » 15 » Уряд планує надавати підтримку ОСББ для підвищення якості комунальних послуг
10:49
Уряд планує надавати підтримку ОСББ для підвищення якості комунальних послуг
Уряд, в рамках реалізації Державної програми активізації економіки, планує надавати підтримку об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) для підвищення якості комунальних послуг. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на виїзному засіданні Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ у Луцьку.

«В ОСББ «Біном» у місті Луцьк, де сьогодні ми провели виїзну нараду, завдяки підтримці держави було проведено модернізацію будинку: замінено ліфти, проведено утеплення будинку, встановлено енергозберігаючі металопластикові вікна та енергозберігаючі світлодіодні лампи у місцях загального користування. Уряд, в рамках програми активізації економіки, планує надавати підтримку ОСББ для підвищення якості комунальних послуг», - сказав він.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що модернізація будинку «дозволила мешканцям на 50% скоротити витрати тепла під час опалювального сезону 2012/2013 років».

Минулого року пільгові кредити отримали 11 ОСББ (на загальну суму 26,2 млн. грн.) для проведення ремонту, реконструкції об’єктів житлово-комунального господарства.

«По-перше, ОСББ – це реальний механізм створення ефективного власника житла. По-друге, ОСББ має можливість залучати на власний вибір компанії з обслуговування будинків. Тобто, це стимулює розвиток малого та середнього бізнесу. Сприятиме розвитку економіки та створенню нових робочих місць», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр-міністр також зазначив, що наразі в Україні функціонує 16 тисяч 319 ОСББ. За 2010-2012 роки було створено 5 тисяч 728 ОСББ.

На засіданні Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ, Олександр Вілкул поставив завдання активізувати створення ОСББ у всіх регіонах країни.

Олександр Вілкул зазначив, що в рамках програми активізації економіки 2013-2014 рік передбачається фінансова підтримка у створенні ОСББ, за рахунок надання фінансування на проведення ремонтів у будинках. Обов’язковою умовою буде використання будівельних матеріалів вітчизняного виробництва.

«Таким чином підвищиться якість проживання у будинках та стимулюється розвиток вітчизняного виробництва. Зокрема, у будівельній галузі», - сказав Олександр Вілкул.

Довідково

ОСББ «Біном» отримав пільговий державний кредит в 2012 році для проведення реконструкції, капітального та поточного ремонту об’єктів ЖКГ. Кредит надано терміном на 10 років з можливістю дострокового погашення. Розмір кредитної ставки – 3% річних. Повернення тіла кредиту починається через рік після отримання, а сплата відсотків – через три місяці з дня нарахування коштів.

Основними вимогами до ОСББ як до позичальників є:
зареєстровані не менше ніж за 12 місяців до звернення до банку щодо кредитування;
не менше ніж 90 % мешканців житлового будинку є членами ОСББ;
середній рівень збирання платежів за рік не нижче 85 % затвердженого кошторису;
рішення щодо отримання кредиту прийнято не менше ніж 80 % голосів членів ОСББ;
відсутність простроченої заборгованості перед ресурсопостачальними підприємствами;
відсутність судових позовів до Позичальника;
наявність поточного рахунку в банку.

Переглядів: 424 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0