Управління ЖКГ
П`ятниця, 26.04.2024, 23:24
Меню сайту
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2014 » Квітень » 4 » В Мінрегіоні обговорили питання Стратегії розвитку сфери поводження з побутовими відходами
09:49
В Мінрегіоні обговорили питання Стратегії розвитку сфери поводження з побутовими відходами

В Києві відбулось засідання «круглого столу» з питань Стратегії розвитку та законодавчого регулювання сфери поводження з побутовими відходами в Україні.

У засіданні взяли участь представники органів місцевого самоврядування, керівники підприємств-перевізників побутових відходів, Асоціації «Український екологічний альянс», Української Пакувально – Екологічної Коаліції, Всеукраїнської екологічної ліги, представники Мінрприроди, ДП «Національний проект «Чисте місто», Центру муніципальних технологій, Американської торгівельної палати в Україні, Міжнародної фінансової корпорації, Європейського банку реконструкції та розвитку, Північної екологічної фінансової корпорації, «Укрвторма», фахівці Нацкомпослуг та Мінрегіону.

Учасники зібрання під головуванням заступника Міністра Андрія Білоусова обговорили питання Стратегії розвитку сфери поводження з побутовими відходами в умовах здійснення децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування. Зокрема розглянули питання посилення спроможностей територіальних громад щодо надання послуг у сфері поводження з побутовими відходами та внесення змін в існуючі законодавчі акти задля налагодження співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування та бізнесу. Серед питань - зміцнення міжнародного співробітництва, сприяння залученню кредитних ресурсів міжнародних фінансових установ, реалізації інвестиційних програм шляхом впровадження державно-приватного партнерства. Окрему увагу приділили питанню запровадження ефективної системи дій щодо управління сфери поводження з побутовими відходами та вторинної сировини у відповідності до вимог Євросоюзу.

За підсумками обговорення прийнято рішення спільно підготувати у швидкому часі низку першочергових проектів нормативно-правових актів, які дозволять врегулювати проблемні питання та створити належні умови для розвитку сфери поводження з побутовими відходами в Україні.


 

Переглядів: 469 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0