Управління ЖКГ
Вівторок, 14.05.2024, 07:05
Меню сайту
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Травень » 26 » В Україні створять містобудівний кадастр
11:41
В Україні створять містобудівний кадастр

Щоб удосконалити державну політику у сфері містобудування, в Україні буде створено містобудівний кадастр – державну систему зберігання і використання геопросторових даних про територію, адміністративно-територіальні одиниці, екологічні, інженерно-геологічні умови, інформаційних ресурсів державних будівельних норм, стандартів і правил для задоволення інформаційних потреб у плануванні територій та будівництві. Постанову «Про містобудівний кадастр» схвалено на сьогоднішньому засіданні Уряду. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов.

«Закон «Про регулювання містобудівної діяльності» вперше створив законодавчі підстави для функціонування містобудівного кадастру. Його запровадження передбачає створення динамічної бази даних про існуючу забудову з конкретизацією прив’язки об’єктів до певної території чи земельної ділянки», - сказав Віктор Тихонов. Він також пояснив, що містобудівний кадастр буде базуватися на картографічній основі у системі координат УСК-2000. Також він матиме наповнення з інших кадастрів для визначення охоронних зон, меж земельних ділянок та координат об’єктів та міститиме базу нормативних показників забудови.

«Містобудівний кадастр має давати відповідь на питання щодо розміщення об’єкту будівництва у планувальній системі адміністративної одиниці, визначати гранично-допустимі умови і обмеження для кожної окремої земельної ділянки з урахуванням державних будівельних норм, стандартів і правил», - прокоментував Віктор Тихонов. Він також додав, що містобудівний кадастр стане найбільш наповненим та універсальним для застосування як органами державної виконавчої влади так і замовником будівництва.

Урядовець поінформував, що організацією створення та ведення містобудівного кадастру займеться служба містобудівного кадастру, яка, як передбачається, діятиме в складі спеціально уповноважених органів містобудування та архітектури.

 Для інформації, постановою «Про містобудівний кадастр» Уряд затвердив Положення про містобудівний кадастр та Типове положення про службу містобудівного кадастру. Зі вступом в дію цієї постанови, чинність втратить постанова КМУ «Про містобудівний кадастр населених пунктів» від 25 березня 1993 року № 224.

Також сьогодні Кабінет Міністрів схвалив постанову «Про порядок обміну інформацією між містобудівним та державним земельним кадастром».
Переглядів: 489 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0