Управління ЖКГ
П`ятниця, 19.04.2024, 23:20
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2014 » Вересень » 2 » Законопроекти, які дозволяють мешканцям багатоповерхівок управляти своїм будинком, вже зареєстровані у Верховній Раді
20:58
Законопроекти, які дозволяють мешканцям багатоповерхівок управляти своїм будинком, вже зареєстровані у Верховній Раді

Проекти законів України «Про житлово-комунальні послуги» та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», реалізація яких надасть можливість громадянам вільно обирати форму та спосіб управління багатоквартирним будинком, Уряд відправив на розгляд до Верховної Ради України. 

Згідно занонопроектів, розробником якого є Мінрегіон, співвласникам надається можливість протягом року визначити форму управління для свого будинку: самостійну, через створення ОСББ або через управителя.

Якщо громадяни не визначаться вчасно, орган місцевого самоврядування призначатиме управителя. В цьому випадку вартість послуги з управління будинком визначається згідно з методикою, яка затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики і політики у сфері ЖКГ.

Проте, згідно з запропонованими нормативами, у будь-який момент співвласники будинків можуть відмовитися від призначеного управителя та самостійно прийняти рішення щодо способу та форми управління будинком. 

Також у положеннях законопроектів врегульовано механізм проведення капітальних ремонтів. Зокрема, визначається, що рішення про необхідність капітального ремонту приймають самі співвласники, а витрати на його проведення включено до переліку обов’язкових витрат на управління багатоквартирним будинком. Управитель відкриває рахунок для внесків на капремонт, і виконання робіт організовують або самі співвласники, або управитель за їх рішенням.

Запропоновані норми передбачають впровадження ринкових механізмів у житловому домогосподарстві та створення інституту ефективного власника житла.

Переглядів: 409 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0