Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 16:16
Меню сайту
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Грудень » 12 » Анатолій Близнюк: Якісні послуги повинні мати свою ціну
17:13
Анатолій Близнюк: Якісні послуги повинні мати свою ціну
Тарифи на житлово-комунальні послуги зможуть досягнути економічно обґрунтованого рівня не раніше, ніж через чотири роки. Крім того, для цього має бути суттєво підвищений рівень доходів громадян. Про це сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час свого виступу на засіданні секції «Державно-приватне партнерство. Інструменти для інвестиційного розвитку регіонів», яка відбулася у рамках Міжнародної інвестиційної конференції «Investconference Kiev 2011» у п’ятницю, 9 грудня.

«Рівень доходів наших співгромадян не дозволяє в один момент підняти тарифи до економічно обґрунтованого рівня. За нашими розрахунками, на це необхідно, принаймні, три-чотири роки. За цей період ми повинні досягти зростання рівня доходів населення, вирішити питання технічного переозброєння галузі та поступово вийти на рентабельну роботу комунальних підприємств», – сказав Анатолій Близнюк.

За його словами, світовий досвід показує, що ключову роль в цих процесах має відіграти публічно-приватне партнерство. Нові технології потрібно реалізовувати за новими управлінськими принципами. Публічно-приватне партнерство дозволить впровадити сучасні принципи управління сферою життєзабезпечення.

«Обережне ставлення до участі в публічно-приватному партнерстві у нашій країні з боку серйозних приватних операторів пов'язано з недосконалістю нормативної бази, традиційно негативним ставленням суспільства до присутності приватного сектора в інфраструктурі, а також бюрократичними складнощами в реалізації проектів, що часто призводить до корупції і відштовхує операторів світового рівня», – наголосив Анатолій Близнюк.

На його переконання, суспільству необхідні позитивні приклади сучасного управління сектором ЖКГ, які дозволять уникнути негативних стереотипів минулого і орієнтуватися на майбутнє.
Переглядів: 427 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0