Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 11:53
Меню сайту
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Серпень » 15 » Анатолій Близнюк: "Наші орієнтири - екологічна безпека, економічна та енергетична ефективність, дерегуляція"
10:58
Анатолій Близнюк: "Наші орієнтири - екологічна безпека, економічна та енергетична ефективність, дерегуляція"
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підбило підсумки Конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію протягом 2010 року.

«У всіх сферах людської діяльності громадське визнання завжди було складовою успіху, локомотивом подальшого прогресу. Для архітектури та містобудування визнання пересічними громадянами та професіоналами є, фактично, головним стимулом для вдосконалення. Тож будівельна галузь повинна постійно рівнятися на своїх кращих представників», - наголосив Анатолій Близнюк, вручаючи нагороди переможцям.

Під час щорічного заходу експерти – архітектори, будівельники, обирають проекти-переможці у 9 номінаціях. Це, зокрема, промислові підприємства та об’єкти виробничого призначення, житлові, адміністративно-офісні та готельні будівлі, об’єкти освіти, виховання та підготовки кадрів, соціально-культурної та оздоровчої сфери, культові споруди, об’єкти сільського господарства, інженерні споруди та об’єкти транспортної інфраструктури, об’єкти дозвілля та відпочинку.

На цьогорічний конкурс було представлено 63 об'єкти із 18 областей України, Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя. Найбільше об’єктів представлено будівельними і проектними організаціями міста Києва – 8 об’єктів, Рівненської та Тернопільської областей – по 6 об’єктів, Донецької – 5 об’єктів, від Вінницької, Запорізької та Одеської областей – по 4 об’єкти, від Волинської, Харківської, Херсонської та Чернівецької областей – по 3 об’єкти. Інші регіони представили на конкурс по 1-2 об’єкти.

У номінації «Житлове будівництво» перше місце виборов житловий будинок № 1 з об’єктами соціально-культурного призначення у мікрорайоні 9-А житлового масиву «Осокорки-Північні» у Дарницькому районі Києва, спроектований ЗАТ «Інститут Гіпроцивільпромбуд» та збудований ВАТ «Трест Київміськбуд-3» на замовлення холдингу «Київміськбуд». Друге місце посів житловий будинок з офісними приміщеннями, магазином та паркінгом по вул. Л. Толстого – Міліційній у Вінниці, спроектований ДП МО України «Вінницький проектний інститут» та зведений ПП БК «Поділля-Буд». Замкнув трійку переможців побудований ТОВ «Т.М.М.» житловий будинок з підземною автостоянкою та вбудовано-прибудованими приміщеннями по вул. Потебні, 6 у Харкові, спроектований ТОВ «Дроздов та партнери».

Кращою заводською спорудою 2010 року експерти назвали виробництво полівінілхлориду суспензійного по вул. Промисловій у м. Калуші Івано-Франківської області, серед готельних будівель лідерство виборов проект реконструкції та реставрації готелю «Брістоль» («Красная») по вул. Пушкінській, 15 в Одесі.

Кращим об’єктом освіти, виховання та підготовки кадрів став проект реконструкції будівлі під навчально-виробничий комплекс з гуртожитком по вул. Підкови, 17-а у Рівному, а серед об’єктів соціально-культурної та оздоровчої сфери - 1-а черга (частина будівлі) чотирьохповерхового торгово-розважального центру культурно-громадського торгівельного центру на перехресті вул. Постишева та просп. Садового у Ворошиловському районі м. Донецька.

Серед культових споруд зведених у 2010 році кращою на думку експертів є ІІ черга комплексу Культових (Храмових) споруд Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні у с. Софіївська Борщагівка у Києво-Святошинському районі Київської області.

Тепличний комплекс по вул. Алмазній, 88-а у Єнакієвому Донецької області, молочний комплекс у с. Зозулинці Козятинського району Вінницької області та інкубаторій по вул. Львівській, 155 у Луцьку стали кращими об’єктами сільського господарства 2010 року.

У номінації «Інженерні споруди та об’єкти транспортної інфраструктури» перше місце посів Перший пусковий комплекс Дністровської гідроакумулюючої електростанції у складі одного гідроагрегату, друге місце -- реконструйована привокзальна площа з пасажирським терміналом аеропорту по вул. Ромашкіна, 1 у м. Харкові. На третьому місці заслужено опинилася реконструкція транспортної розв’язки на Московській площі у Голосіївському районі Києва.

Володар першого місця у номінації «Об’єкти дозвілля та відпочинку» - проект реконструкції готельно-розважально-туристичного комплексу із яхт-клубом, набережною і житловою забудовою: будинок міського голови Міхайлі (літ. Б), дача Соколової, головний корпус (літ. Ч), великий флігель (літ. К), дача лікаря Педькова (літ. М) на набережній Назукіна, 41 у м. Севастополі.

З повним переліком та зовнішнім виглядом споруд – переможців конкурсу можна ознайомитися на веб-сайті Мінрегіону та на веб-сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції: http://www.dabi.gov.ua/koncurs_text.php
Переглядів: 479 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0