Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 18:46
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Жовтень » 18 » Анатолій Близнюк: "Вся наша діяльність повинна спрямовуватись на створення сприятливого життєвого середовища"
09:52
Анатолій Близнюк: "Вся наша діяльність повинна спрямовуватись на створення сприятливого життєвого середовища"
14 жовтня у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулося чергове засідання Комітету галузевих реформ. Експерти галузі під головуванням Міністра Анатолія Близнюка розглянули стан виконання Мінрегіоном Національного плану дій на 2011 рік щодо впровадження програми Президента України «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», першочергові кроки щодо удосконалення поводження з твердими побутовими відходами, а також створення національної системи обліку комунальних платежів і автоматизованої системи управління ресурсами житлово-комунального господарства.

Якщо виконання Національного плану дій Мінрегіоном в цілому йде за графіком, то діюча нині система поводження з твердими побутовими відходами безнадійно застаріла та потребує суттєвих змін. У першу чергу – переходу до роздільного збирання, глибокої переробки, а також впровадження відносно нових для України методів утилізації, що і було запропоновано експертами. Комітет розглянув і в цілому схвалив шлях реформування підгалузі та принципову схему поводження з ТПВ. Відтак, наступним кроком стане розробка конкретних заходів реформування та проектів відповідних нормативно-правових актів.

Сьогодні платежі громадян за комунальні послуги проходять по кількох автономних системах, заснованих на галузевому принципі. У більшості регіонів існують окремі платіжки на електроенергію, газ, водопостачання та центральне опалення, вивіз сміття та благоустрій території, інші послуги. Унаслідок такої роздрібненості незручно громадянам, банківська система справляє великі комісійні платежі з підприємств галузі. Давно назріла проблема створення цілісної національної системи нарахування та обліку платежів. Тим більше, що в Україні є успішні приклади такого об’єднання. Принциповим нововведенням, за пропозицією фахівців Мінрегіону, має бути поєднана із платіжною автоматизована система управління ресурсами житлово-комунального господарства.

«Вимагаю більш ретельної роботи у секціях та робочих групах Комітету реформ. Обговорення в експертному середовищі – не самоціль. Унаслідок засідання мають бути вироблені принципово нові рішення, які надалі будемо впроваджувати. Вся наша діяльність повинна спрямовуватись на створення сприятливого життєвого середовища», – підсумував Анатолій Близнюк.
Переглядів: 509 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0