Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 17:01
Меню сайту
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Лютий » 8 » Чому страйкують перевізники?
14:45
Чому страйкують перевізники?
Перевізники міста Тернополя неодноразово надсилали звернення на ім’я міського голови Сергія Надала з вимогою термінового підняття тарифів на перевезення пасажирів до 2 грн. 50 коп., також перевізники відмовляються перевозити необмежену кількість пільговиків, не дивлячись на чинне законодавство, що передбачає компенсацію по втратам за пільговиків.

Міська рада запевнила тернополян та перевізників про недопущення необґрунтованого підняття тарифів без детального розрахунку та економічного аналізу. Захист інтересів громади це головний пріоритет нової міської влади, яка стала заручником деструктивних дій своїх попередників. В результаті цього деякі перевізники пробують взяти в заручники громаду міста Тернополя.

8 лютого незадоволені перевізники зупинили частину маршрутів та оголосили страйк. Страйкують лише два перевізника, приблизна кількість одиниць транспорту в межах 50, а це менше 1/4 від загальної кількості. Перевізники в черговий раз вимагають підняти тарифи на перевезення пасажирів до 2 грн. 50 коп. Іншою вимогою перевізників є перегляд умов конкурсу на перевезення пасажирів, котрий оголосила міська рада.

Конкурс, що оголосила міськрада зобов’язує перевізників перевозити пільгові категорії пасажирів, без обмеження в їх кількості. Також, передбачено встановлення у маршрутках GPS навігаторів та спеціальних пристроїв для контролю графіків руху та якості перевезення пасажирів. Окремі перевізники проти.

Крім того, міська рада вимагає забезпечити від водіїв маршруток дотримання законодавства щодо заборони куріння, розмов по мобільному телефону під час перевезення пасажирів. Не всі перевізники згідні з цими вимогами.

Умови конкурсу були оголошені після громадських обговорень, за участю перевізників та громадськості, погоджені антимонопольним комітетом та затверджені виконавчим комітетом міськради.

Тернопільська міська рада відкрита для ведення конструктивного діалогу з перевізниками, але в прийнятті своїх рішень вона буде керуватись виключно інтересами громади міста, а не окремих представників транспортного бізнесу.
Переглядів: 603 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0