Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 18:14
Меню сайту
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Листопад » 1 » Готовність Тернополя до зими оцінюють на сто відсотків
16:53
Готовність Тернополя до зими оцінюють на сто відсотків
Прогнозована синоптиками сніжна зима з перепадами температури не лякає ні владу міста, ні КП «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця», яке займатиметься зимовим прибиранням Тернополя цього року. На комунальному підприємстві сьогодні є оптимальна кількість техніки для зимового прибирання і вже заготовлені об’єми сумішей для посипки доріг.

«На сьогоднішній день дільниця має вісім піскорозкидачів, які готові до посипки міста, за кожним з них закріплений маршрут, який вони обслуговуватимуть. На випадок несправності основної техніки ми готуємо дев’яту резервну машину, яка в разі потреби зможе виїхати на проблемну ділянку, - зазначив директор комунального підприємства Юрій Щирба. – Маємо і снігоочисну техніку. Та кількість машин, яка є сьогодні, - оптимальна. Її цілком вистачало у попередні роки. Також ми маємо єдиний в Україні всюдихід, який застосовуємо для важкодоступних місць, наприклад, таких як підйом у Кутківцях. Цього року нової техніки не докуповували. Для кращого забезпечення очистки міста ми заключили угоди з «Міськшляхрембудом», «Спецбудом» і «Тернобудмеханізацією». У них є сучасна техніка, яку за потреби ми також зможемо долучати до очистки міста від снігу».

За словами директора МШЕД, з наявною технікою основні вулиці Тернополя можна посипати за три години. Очистку і посипку встигають зробити за день.

Втішна ситуація і з сумішами для посипки вулиць. За досвідом попередніх років, потреба в ній складає 7-8 тисяч кубічних метрів у сезон. Підприємство уже має необхідну кількість посипальних сумішей.

За словами начальника управління ЖКГ Володимира Болєщука, до кінця року вистачить і коштів на утримання шляхово-мостового господарства у Тернополі.

«Минулого року проводився тендер на утримання міста, переможцем стало наше комунальне підприємство «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця», яке займається і літнім, і зимовим прибиранням. Цього року на утримання міста виділено 13 мільйонів гривень. Більшість з них вже використано. Залишилося більш як три мільйони на утримання міста до кінця року. За попередніми розрахунками, цих коштів має вистачити, щоб нормально завершити рік. Надалі будемо орієнтуватися на ті кошти, які виділять з бюджету в новому році», - зазначив Володимир Болєщук.

Для належного контролю за якістю утримання міста утворено координаційний штат. Його очолює заступник міського голови Владислав Стемковський. З початком снігів штат в оперативному порядку буде збиратися і регулювати питання посипки міста.

Центральні дороги та тротуари сьогодні знаходяться на балансі відділу технагляду міськради. Прибудинкові території традиційно, в тому числі і взимку, обслуговуватимуть ЖЕКи.

Зі скаргами та пропозиціями стосовно прибирання вулиць радять звертатися безпосередньо в управління ЖКГ за телефоном 52-58-48 в межах робочого дня або на цілодобову службу міськради 1580.

В перспективі, за словами начальника управління ЖКГ, у Тернополі планують відкрити інформаційний центр з надання якісних житлово-комунальних послуг.

Переглядів: 458 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0