Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 17:10
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Вересень » 12 » Інформація щодо організації капітального ремонту та закріплення земельної ділянки - до відома керівників ОСББ
13:56
Інформація щодо організації капітального ремонту та закріплення земельної ділянки - до відома керівників ОСББ
Рішенням міської ради від 20.06.2011р. №6/9/17 "Про затвердження Положення щодо вирішення окремих питань в частині врегулювання діяльності та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків"

2. Порядок  передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс.

2.1. ОСББ після набуття статусу юридичної особи може прийняти на власний баланс весь житловий комплекс.

2.2. Після прийняття рішення загальних зборів, голова правління письмово звертається до наявного балансоутримувача з проханням про передачу житлового комплексу на баланс ОСББ.

До звернення додаються:

- копії установчих документів;

- копія протоколу загальних зборів членів об’єднання співвласників щодо прийняття житлового комплексу на баланс ОСББ.

2.2. На підставі звернення та поданих матеріалів, балансоутримувач в двохмісячний термін забезпечує:

2.2.1. створення відповідної комісії (очолює представник приймаючої сторони) для визначення технічного стану житлового комплексу відповідно до  вимог законодавства та визначення виду його ремонту (поточний чи капітальний) у складі власних представників та членів правління ОСББ, із залученням: начальника та головного бухгалтера управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології; начальника відділу реформування житлово-комунального господарства; начальника управління обліку та контролю за використанням комунального майна (у випадку наявності нежитлових приміщень комунальної власності в складі цілісного майнового комплексу); депутата відповідного мажоритарного округу (за згодою); представника комунального підприємства «Місто» (за згодою).

2.2.2. складання акту приймання-передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс у відповідності до порядку, встановленого Постановою Кабінету Міністрів України від 11.10.2002р. № 1521 «Про реалізацію Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» та подання його на погодження заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади та затвердження міському голові.

2.2.3. передачу житлового комплексу або його частини на баланс ОСББ разом із планом земельної ділянки, технічним паспортом будинку та відповідною технічною документацією (інвентарною справою, актом прийняття в експлуатацію, планами зовнішніх мереж, тощо).

2.2.4. передачу коштів спеціального фонду та авансових платежів на рахунок ОСББ.

2.3. Датою передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс є дата затвердження акта приймання-передачі міським головою.

2.4. Кожній із сторін, що бере участь у прийманні-передачі, надається примірник затвердженого акта.

2.5. Після затвердження міським головою акта приймання-передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс, управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології:

2.5.1. вносить зміни в перелік об’єктів комунальної власності, які були передані на баланс попередньому балансоутримувачу на договірних засадах;

2.5.2. укладає договір із ОСББ на здійснення обслуговування об’єкта комунальної власності.

2.6. Заборгованість за наданні житлово-комунальні послуги стягується виконавцем послуг самостійно на підставі укладених із споживачами договорів або у судовому порядку.

3. Організація та фінансування першого після передачі на баланс капітального ремонту.

3.1. На підставі акту приймання-передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс, управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології:

3.1.1. в місячний термін здійснює замовлення проектно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту основних конструктивних елементів будинку;

3.1.2. в тижневий термін після виготовлення проектно-кошторисної документації, інформує голову правління ОСББ щодо вартості та орієнтовних термінів проведення капітального ремонту основних конструктивних елементів будинку на умовах співфінансування, згідно додатку 1 до Положення (додається).

3.2. Голова правління в двохтижневий термін вносить на розгляд загальних зборів членів ОСББ питання щодо проведення капітального ремонту основних конструктивних елементів будинку на умовах співфінансування та подає в управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології:

3.2.1. відповідний протокол загальних зборів членів ОСББ;

3.2.2. гарантійного листа щодо участі ОСББ в співфінансуванні проведення першого після передачі на баланс капітального ремонту основних конструктивних елементів будинку.

3.3. На підставі поданих матеріалів управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології:

3.3.1. підписує із головою правління ОСББ відповідний договір на співфінансування першого після передачі на баланс капітального ремонту основних конструктивних елементів будинку;

3.3.2. подає постійній комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій пропозицію щодо включення відповідного об’єкта в титульний список капітального ремонту житлового фонду..

4. Безоплатна передача відповідної земельної ділянки у власність або у користування об'єднання власників.

4.1. На підставі рішення загальних зборів голова правління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку письмово звертається на ім’я міського голови із клопотанням щодо безоплатної передачі відповідної земельної ділянки у власність або у користування даного об’єднання. До даного клопотання додаються:

4.1.1. копія протоколу загальних зборів членів об’єднання співвласників щодо передачі земельної ділянки;

4.1.2. копія акту приймання-передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс;

4.1.3. відповідну землевпорядну документацію.

4.2. На підставі поданих матеріалів, відділ земельних ресурсів здійснює підготовку матеріалів на розгляд міської ради щодо безоплатної передачі відповідної земельної ділянки у власність (без виділення окремих часток) або у користування ОСББ терміном на 10 років. У разі наявності на відповідній земельній ділянці загальноміських інженерних комунікацій та під’їзних доріг, спільних спортивних та дитячих майданчиків, тощо, відповідна земельна ділянка у власність ОСББ не передається.

4.3. Здійснення будівництва та озеленення, встановлення огорожі або малих архітектурних форм на закріпленій земельній ділянці здійснюється на підставі відповідних дозволів та погоджень згідно чинного законодавства.

4.4. Міська рада  в межах власної компетенції забезпечує звільнення ОСББ від плати за землю, що надходить до міського бюджету.

 

Частка витрат міської ради на фінансування першого після передачі на баланс капітального ремонту в процентах від загальної вартості ремонту з урахуванням вартості проектно-кошторисної документації та проведенням технічного нагляду

 

Характеристика будівель та їх конструктивних елементів

Строк експлуатації будівлі з моменту закінчення будівництва чи реконструкції до моменту проведення ремонту (в роках)

5

10

15

20

25

30

35

40 і більше

Будівлі кам'яні,  стіни  цегляні та великоблочні із залізобетонним та бетонним перекриттям, будівлі з монолітного залізобетону

12

25

37

50

62

75

87

100

Будівлі із стінами   полегшеної кладки з цегли,  монолітного шлакобетону, легких шлакоблоків, черепашнику та із перекриттям залізобетонним, бетонним чи дерев'яним; будівлі кам'яні з цегляними стінами і дерев'яними перекриттями; будівлі великопанельні з залізобетонним перекриттям

17

34

50

68

84

100

100

100

Будівлі із стінами змішаними, дерев'яними, рубленими чи брущатими

25

50

75

100

100

100

100

100

Додатково інформуємо, що для виділення коштів із державного бюджету, ОСББ має забезпечити співфінансування у розмірі 20% від проектно-кошторисної документації.

Додаткову інформацію можна отримати:

вул. Коперника,1

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології - 52548

Відділ реформування   житлово-комунального господарства - 525422  

Відділ земельних ресурсів - 525845


   
Переглядів: 576 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0