Управління ЖКГ
Субота, 27.04.2024, 08:56
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2010 » Жовтень » 5 » Колегія з питань житлово-комунального господарства
17:01
Колегія з питань житлово-комунального господарства
Перший заступник міського голови Олена Лакома взяла участь у засіданні колегії Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, на якій йшлося про реформування галузі та результати роботи щодо створення у регіонах об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

У контексті першого питання учасники обговорили особливості та основні напрямки реформування житлово-комунального господарства українських міст відповідно до потреб громад.

Аналізуючи результати створення ОСББ, представники Міністерства відзначили місто Тернопіль, яке зайняло 3 місце за кількістю об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (після Дніпропетровська і Донецька) та 1 місце за питомою вагою створених ОСББ.

Нагадаємо, що ще до прийняття відповідної урядової програми з ініціативи міського голови Романа Заставного розпочалась робота із створення ОСББ у Тернополі. При цьому, міська рада всебічно сприяла і сприяє процесу заснування та розвитку ОСББ. Закономірно, що така позиція стала запорукою лідерства нашого міста у сфері реформування системи будинкоуправління. 

Мешканцям, які виявили бажання створити об’єднання, надається необхідна консультаційно-юридична допомога. Також міською радою прийнято низку рішень щодо надання пільг ОСББ (в отриманні коштів на капремонт, пріоритетність об’єднань у місцевих та державних програмах тощо).

Таким чином, завдяки зусиллям міського голови Романа Заставного та профільних структурних підрозділів міської ради, тернополяни, які створили у своїх будинках ОСББ, мають можливість: економити власні кошти, самостійно вибирати перелік, якість та надавачів компослуг, розпоряджатися земельною ділянкою – прибудинковою територією, безпосередньо управляти будинковим господарством в інтересах усіх мешканців.
Переглядів: 631 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0