Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 20:36
Меню сайту
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Червень » 29 » Малашівці отримали допомогу на розвиток села та оздоровлення
09:36
Малашівці отримали допомогу на розвиток села та оздоровлення
24 червня під головуванням міського голови Сергія Надала відбулася десята позачергова сесія Тернопільської міської ради. Депутати одноголосно прийняли рішення про затвердження договору з Малашівецькою сільською радою, згідно з яким Тернопільська міська рада до 15 липня зобов’язується перерахувати у бюджет сільради Малашівець 698 тисяч гривень. Ці кошти виділили для забезпечення соціально-економічного розвитку села та виплат мешканцям села фінансової допомоги для оздоровлення.

Під час сесії продемонстрували відеоматеріали, на яких представили стан Малашівецького полігону сьогодні у порівнянні зі сміттєзвалищами Луцька, Львова та Хмельницького. З відеоматеріалів видно, що збереження твердих побутових відходів у сусідніх містах здійснюється з порушенням санітарних норм: близькість до житлової зони, випаровування газів, відсутність пересипки, рекультивації тощо.

«Сьогодні зберігання сміття на Малашівецькому полігоні проводиться зі дотриманням усіх норм та технологій. Сміттєзвалище обгороджене сіткою, щоб сміття не забруднювало довколишні поля. У цьому році проводиться рекультивація 3,5 га полігону. Рекультивація здійснюється слоєм від пів метра до метра, відходи пресуються із залишками вапняку і фактично ми маємо повну герметизацію. Це запобігає поширенню смороду та створенню дискомфорту для мешканців. Малашівецький полігон розміщений за кілометр від села, тоді як в інших містах за звалищем видно житлові будинки. Тому якщо порівняти стан сміттєзвалища з місцями захоронення відходів в інших містах, то його стан значно кращий», - зазначив заступник міського голови Владислав Стемковський.

«Місто вивозить до мільйона тонн відходів на рік. Полігон може бути розташований тільки за межами міста, тому голова облдержадміністрації в межах своїх повноважень повинен надати ділянку для облаштування сміттєзвалища. Доки не вирішене питання нового сучасного полігону для утилізації твердих побутових відходів залишається постійна небезпека повернення до «сміттєвої кризи», - зазначив міський голова Сергій Надал.

Після сесії міський голова зустрінеться з жителями села Малашівці, щоб вручити їм затверджений договір.
Переглядів: 445 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0