Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 20:03
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Вересень » 9 » Міністр Мінрегіону Анатолій Близнюк: "Містобудівне планування - основа будівельної реформи"
12:50
Міністр Мінрегіону Анатолій Близнюк: "Містобудівне планування - основа будівельної реформи"
8 вересня у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулася нарада із головними архітекторами областей та обласних центрів, присвячена ефективній реалізації Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». 

Максимальне спрощення дозвільних процедур у будівництві та створення сприятливих умов для ведення бізнесу – пріоритет діяльності Мінрегіону, і профільний Закон, на виконання доручення Президента, був розроблений у дуже стислі терміни. Міністерство вже завершило підготовку всіх необхідних підзаконних актів – прийнято 21 постанову Уряду, 13 наказів Мінрегіону та 3 настанови. Тому сьогодні з цілісною державною політикою у галузі ознайомляться фахівці, від яких безпосередньо залежить її реалізація на місцях. Захід передбачає інструктивну частину та практичні заняття на базі Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст "Діпромісто" імені Ю.М. Білоконя, де в інтерактивній формі фахівці Мінрегіону та учасники наради опрацюють найбільш характерні приклади застосування нової нормативно-правової бази. Для більш глибокого охоплення регіонального рівня, Мінрегіон планує провести найближчим часом подібні виїзні кущові наради у кожній області України.

«Темпи розробки та оновлення містобудівної документації в регіонах явно недостатні. Тільки третина населених пунктів мають генеральні плани, така ж ситуація зі схемами планування територій на регіональному рівні. Надзвичайно мало прийнято рішень щодо безстроковості дії генпланів», – сказав коментуючи проведення наради з архітекторами Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк. За його словами, планувальний блок – основа реалізації зазначеного закону, а на архітекторах лежить персональна відповідальність щодо питань дерегуляції та прозорої містобудівної політики на конкретній території. «Кожен, хто звертається з питань будівництва до архітектора, має отримати чітке розуміння, що саме він, як інвестор, повинен робити. Міністерство буде принципово оцінювати роботу головних архітекторів через призму створення у регіонах умов сприяння інвестиційній діяльності, повною мірою закладеної в Законі України «Про регулювання містобудівної діяльності», – наголосив Міністр.

Також Анатолій Близнюк повідомив, що Мінрегіон заклав у бюджетному запиті на 2012 рік 254 млн. грн. на розробку містобудівної документації, зокрема, 64 млн.грн. на розробку схем планування територій адміністративних районів, 50 – на розробку генеральні планів міст обласного значення, 40 – районного, а також 100 млн. грн. на створення служб містобудівного кадастру. Пріоритетом діяльності повинно стати першочергове забезпечення містобудівною документацією інвестиційно-привабливих регіонів. І, хоча Мінрегіон опікується централізованим фінансуванням розробки документації, головні архітектори повинні активно звертатися до органів місцевого самоврядування щодо передбачення видатків на ці цілі з місцевих бюджетів. «У запиті ми заклали також механізм співфінансування 50/50 відсотків, щоб стимулювати активність органів місцевого самоврядування до виділення коштів та пошуку інших передбачених законодавством джерел фінансування», – підкреслив А.Близнюк. «Якщо запит буде задоволено, то Міністерство та головний архітектор повинні негайно і абсолютно точно знати, який район, місто чи селище в області є найбільш інвестиційно-привабливим і вимагатиме першочергової розробки містобудівної документації. Адже містобудівне планування територій на державному, регіональному та місцевому рівнях – основа реалізації будівельної реформи в Україні!» – підсумував очільник Мінрегіону.
Переглядів: 570 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0