Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 13:47
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Вересень » 7 » Мінрегіон планує зменшити імпортозалежність українського будівництва
10:52
Мінрегіон планує зменшити імпортозалежність українського будівництва
Модернізація економіки України, регіональний розвиток та покращення інвестиційного клімату неможливі без підйому такої системної галузі економіки, як будівництво. Останнє характеризується значною залежністю від імпортних будівельних матеріалів, що гальмує впровадження передових технологій та підвищує вартість будівництва. Для поліпшення ситуації на ринку Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробляє систему заходів зі стимулювання попиту на вітчизняні будматеріали, зокрема, щодо заміщення ними імпортних. Про це сьогодні повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов в ході конференції «Сучасні енергоефективні будівельні матеріали та проектні рішення в будівництві, ремонті, реконструкції та об'єктах інфраструктури». За словами Першого заступника Міністра, відбувається пошук інфраструктурних майданчиків для розміщення вітчизняних підприємств з виробництва будматеріалів. Як варіант, для цього можуть бути використані потужності непрацюючих сьогодні промислових підприємств.

«Ми серйозно займаємося імпортозаміщенням. Міністр поставив завдання: зробити так, щоб наші будматеріали і будівельні деталі були вітчизняними, при цьому їх якість відповідала провідним міжнародним стандартам. Є цілий ряд директив з пошуку майданчиків, пошуку інвестиційних територій, де можна буде розміщувати, пропонувати для будівництва того чи іншого виробництва», - наголосив О.Аліпов.

Як повідомляє УНІАН, зростання ринку будматеріалів в Україні у цьому році очікується на рівні 10% (у фізичних одиницях). На думку інформаційно-аналітичного агентства PAU, зростання буде забезпечено за рахунок інфраструктурного будівництва до Євро-2012 і комерційного будівництва (внаслідок зниження кредитних ставок). Очікується, що в сегменті житлового будівництва перспективним напрямком буде ринок сучасних технологій, серед яких виробництво газобетонних блоків, сендвіч-панелей, термоблоків і БМЗ, блок-модульні будівлі та дерев'яне домобудівництво. Згідно результатів дослідження, ємність українського ринку будматеріалів у 2010 році склала 46,6 млрд. грн., приріст склав 7% порівняно з 2009 роком.
Переглядів: 383 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0