Управління ЖКГ
Субота, 04.05.2024, 22:08
Меню сайту
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2010 » Листопад » 23 » Мінжитлокомунгоспом розроблено проект Закону України «Про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних
12:10
Мінжитлокомунгоспом розроблено проект Закону України «Про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних
Проект Закону України «Про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2010-2014 роки» розроблено Мінжитлокомунгоспом на виконання Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.01.2010 року № 83-р «Про схвалення Концепції Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2010-2014 роки».

Проектом Закону передбачено, що передача гуртожитків у власність територіальних громад здійснюється шляхом впровадження державної програми – законодавчого акту прямої дії, який не потребуватиме прийняття низки підзаконних актів щодо механізмів її реалізації.

Програма встановлює механізм, порядок і послідовність дій сторін, які беруть участь у процесі приймання-передачі гуртожитків, згідно з вимогами та особливостями законодавства з питань передачі об'єктів права державної та комунальної власності, а також Закону України „Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків”.

Програма містить графік передачі у комунальну власність тих гуртожитків, на які поширюється дія вищезазначеного Закону.Програма враховує гуртожитки державної форми власності, які були передані до територіальної власності громад у 2010 році.Окрім цього, до програми включені ті гуртожитки, які відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», передані у 2010 році до територіальної власності громад.

Програма встановлює обсяги та строки фінансування певних заходів з передачі гуртожитків у власність територіальних громад із зазначенням можливості зміни таких обсягів та строків відповідно до реальної ситуації на відповідних ринках, а також до реальних можливостей відповідних бюджетів.

Проектом Закону передбачено, що держава виділяє місцевим бюджетам кошти на заходи, пов'язані з прийняттям у комунальну власність гуртожитків, а саме на виготовлення необхідної технічної документації, проведення капітального ремонту.
 
Органи місцевого самоврядування, на підставі проектної документації та опосередкованої вартості робіт у регіоні, розраховує необхідні обсяги фінансування. Орієнтовний обсяг фінансування, визначений за місцевими програмами передачі, становить 1221,52 млн. грн,.


Проект акту надсилається на розгляд всеукраїнським об'єднанням організацій роботодавців і підприємців та всеукраїнськими профспілками і профоб'єднаннями.



Переглядів: 778 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0