Управління ЖКГ
Неділя, 19.05.2024, 04:30
Меню сайту
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Лютий » 3 » Міським головою затверджено положення про громадського інспектора у сфері житлово-комунального господарства
18:06
Міським головою затверджено положення про громадського інспектора у сфері житлово-комунального господарства

Згідно розпорядження міського голови від 03.02.2011р. №51 затверджено положення "Про громадського інспектора у сфері житлово-комунального господарства”

ПОЛОЖЕННЯ

про громадського інспектора у сфері житлово-комунального господарства

I. Загальні положення

1.1. Положення визначає правовий статус,  завдання,  права та обов'язки громадських інспекторів у сфері  житлово-комунального господарства.

            1.2. Громадський інспектор у сфері житлово-комунального господарства (далі - громадський інспектор) - особа, яка виконує роботу на безоплатній основі без зарахування її до штату Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології.

1.3. Діяльність громадських інспекторів організовує та координує Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології спільно з Управлінням муніципальної міліції.

II. Порядок добору громадських інспекторів, набуття та припинення ними повноважень

2.1. Громадськими інспекторами можуть бути громадяни України, що мають вищу освіту та досвід роботи у сфері житлово-комунального господарства, а також бажання проводити роз'яснювальну та профілактичну роботу на громадських засадах щодо попередження порушень вимог законодавства, стандартів, нормативів, норм, порядків і правил у сфері житлово-комунального господарства.

2.2. Особа, що бажає бути громадським інспектором, подає до Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології письмову заяву. До заяви додається рекомендаційний лист установи чи організації (громадської організації, об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельного кооперативу, молодіжного житлового комплексу тощо) щодо призначення особи.

2.3. Громадські інспектори призначаються строком на два роки наказом начальника Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології після проходження співбесіди та виявлення претендентом знань  вимог законодавства,  стандартів,  нормативів, норм, порядків і правил у сфері житлово-комунального господарства. Строк повноважень громадського інспектора, з урахуванням результатів його діяльності, може бути продовжений наказом начальника Управління житлово-комунального господарства та екології.

2.4. Громадським  інспекторам  видаються посвідчення згідно з формою, наведеною у додатку до цього Положення, що підтверджують їх повноваження.

2.5. Перед допуском до виконання повноважень громадський інспектор повинен пройти інструктаж в Управлінні житлово-комунального господарства та екології.

2.6. Дії громадських інспекторів можуть бути оскаржені у порядку, встановленому законодавством.

 III. Завдання, права та обов'язки громадських інспекторів

3.1. Громадські інспектори в своїй діяльності керуються Конституцією і законами України, а також указами Президента України та постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України та рішеннями Тернопільської міської ради та її виконавчим комітетом, розпорядженнями міського голови.

 3.2. Основними завданнями громадських інспекторів є:

-           участь у проведенні Управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології заходів щодо запобігання порушень вимог законодавства, стандартів, нормативів, норм, порядків і правил у сфері житлово-комунального господарства;

-           надання інформації щодо порушень вимог законодавства, стандартів, нормативів, норм, порядків і правил у сфері житлово-комунального господарства Управлінню житлово-комунального господарства та екології і Управлінню муніципальної міліції для  подальшого їх реагування;

-           участь у  громадських  слуханнях  у сфері житлово-комунальних послуг;

-           внесення пропозицій Управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології щодо вдосконалення здійснення заходів нагляду (контролю) та положень законодавства, стандартів, нормативів, норм і правил у сфері житлово-комунального господарства.

3.3. Під час здійснення своїх повноважень громадські інспектори зобов'язані:

-           дотримуватися вимог законодавства, у тому числі  цього Положення;

            -           сумлінно виконувати  покладені  на  них завдання та щомісячно звітувати Управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології про  результати  їх здійснення;

-           мати при собі посвідчення, проявляти  відповідальність і об'єктивність, бути коректними у спілкуванні з уповноваженими особами суб'єктів господарювання й громадянами.

3.4. Громадські інспектори мають право:

            -           бути присутніми під час здійснення посадовими особами Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології заходів нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства, стандартів, нормативів, норм і правил у сфері житлово-комунального господарства;

-           інформувати Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології про аварії, що сталися на об'єктах житлово-комунального господарства;

-           запитувати у встановленому законодавством порядку  інформацію про  наявність ліцензій на здійснення окремих видів господарської діяльності у сфері житлово-комунального господарства, що підлягають ліцензуванню;

-           брати участь в обговоренні стану та планів проектів розвитку, реформування житлово-комунального господарства;

-           здійснювати контроль за якістю та повнотою надання житлово-комунальних послуг та забезпеченням збереження житлового фонду та комунального майна.

3.5. Під час здійснення своїх повноважень громадські інспектори взаємодіють з підприємствами, установами та організаціями.

3.6. Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології має право позбавити громадського інспектора права здійснювати повноваження громадського інспектора з вилученням відповідного посвідчення у разі:

-           невиконання чи неналежного виконання покладених  на нього повноважень, визначених цим Положенням;

-           порушення громадським інспектором вимог законодавства при реалізації ним своїх повноважень;

-           за особистою заявою громадського інспектора.

Рішення про позбавлення права виконувати обов'язки громадського інспектора приймається начальником Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології.

3.7. Громадські інспектори відповідають за свої дії у відповідності до чинного законодавства.


Переглядів: 1151 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0