Управління ЖКГ
Понеділок, 29.04.2024, 10:19
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2010 » Вересень » 13 » Розробку Національної стратегії теплозабезпечення України планують завершити до кінця року
11:37
Розробку Національної стратегії теплозабезпечення України планують завершити до кінця року
8 вересня у Мінжитлокомунгоспі під головуванням Міністра з питань ЖКГ України Юрія Хіврича відбулось перше засідання поновленої Міжвідомчої робочої групи (МРГ) з розробки Національної стратегії теплозабезпечення України .

У роботі МРГ взяли участь представники Мінфіну, Мінекономіки, Мінпаливенерго, Мінсоцпраці, Мін'юсту, НАЕР та інших зацікавлених відомств, Асоціації міст України, Інституту теплофізики НАН України, Інституту місцевого розвитку, проекту «Реформа міського тепло забезпечення », що впроваджується в Україні за кошти Агентства США з міжнародного розвитку.

Заступник Міністра Ольга Романюк поінформувала присутніх про роботу МРГ у минулі роки. Міжвідомчу робочу групу з розробки Національної стратегії теплозабезпечення було утворено Постановою КМУ №465 від 7 травня 2008 року, до її складу входило 33 особи, діяли 4 експертні групи, в тому числі з підвищення енергоефективності будівель та запровадження регулювання на ринку комунальних послуг.

Протягом двох років відбулося 4 засідання Міжвідомчої робочої групи, 23 засідання експертних груп, на яких розглядалися проекти законів, питання розробки регіональних схем теплопостачання, соціального захисту населення .

Реальним здобутком стала розробка основних засад Національної стратегії теплозабезпечення України.

Влітку цього року Кабінет Міністрів України вніс зміни у роботу зазначеної МРГ, які визначено Постановою КМУ №473. Так, затверджено склад робочої групи з 22 членів, він став не персоніфікованим, а посадовим. Відтепер пропозиції та рекомендації МРГ приймаються, якщо за них проголосувало більше половини членів групи, крім того члени групи можуть письмово висловити свою окрему думку.

Очолив Міжвідомчу робочу групу Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов, першим заступником визначено Міністра з питань ЖКГ України Юрія Хіврича, заступником голови – Міністра палива та енергетики України Юрія Бойко.

Діятимуть 4 експертні групи, склад яких було визначено на першому засіданні МРГ.

Основним завданням діяльності Міжвідомчої робочої групи є закінчення у стислі терміни фахової розробки «Національної стратегії теплозабезпечення України до 2030 року», підготовка та узгодження відповідного проекту Постанови КМУ, які необхідно подати на розгляд Кабінету Міністрів до кінця 2010 року.

8 вересня на першому засіданні оновленої Міжвідомчої робочої групи було розглянуто проект «Національної стратегії теплозабезпечення України до 2030 року», який розроблено проектом «Реформа міського теплозабезпечення». Представила проект керівник компанії «Юренерго» Олена Самборська. Експертним групам МРГ запропоновано детально вивчити проект та протягом вересня внести пропозиції та зауваження до нього.

У представленому проекті Стратегії дано загальну характеристику систем теплопостачання в Україні та оцінку енергетичних ресурсів, які використовуються для теплозабезпечення та стан ефективності їх використання. Визначено пріоритетні напрями та завдання реформування у сфері теплопостачання, серед яких - стимулювання енергозбереження та енергоефективності, модернізація систем теплопостачання. Виконання плану дій щодо реалізації зазначеного проекту Національної стратегії теплозабезпечення України передбачає кілька етапів: 2010-2012 роки,2013-2018 роки,2019-2030 роки.
 
Метою Національної стратегії теплозабезпечення є підвищення економічної, енергетичної, технічної, екологічної та інституційної ефективності і надійності функціонування системи теплозабезпечення України.

Реалізація можливостей науково-технічного прогресу в системах теплопостачання має забезпечити відродження теплоенергетики на новому науково-технічному рівні з виведенням її по рівню енергоефективності на світовий рівень та значного покращання якості та доступності послуг. Темпи зростання економії паливно-енергетичних ресурсів в теплоенергетиці повинні перевищувати темпи зростання потужностей та до 2030 року забезпечити скорочення використання природного газу в загальному паливно-енергетичному балансі сфери теплозабезпечення до 30%.

Переглядів: 685 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0