Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 17:10
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Вересень » 2 » Щодо надання пільг дітям війни
09:55
Щодо надання пільг дітям війни
У зв'язку з численними запитами, які надходять від підприємств і організацій житлово-комунального господарства, щодо надання пільг з оплати комунальних послуг дітям війни, з метою методологічного забезпечення цільового використання коштів державного бюджету на надання пільг населенню на оплату зазначених послуг, які здійснюються з місцевих бюджетів за рахунок відповідних субвенцій з державного бюджету, управління соціальної політики Тернопільської міської ради в межах компетенції інформує.

Після набрання чинності Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2006 рік»» пільги дітям війни повинні надаватися з дати, яка визначена у цьому Законі, тобто з 1 січня 2006 року.

Відповідно до статті 5 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» дітям війни надається 25-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами у межах середніх норм споживання.

Пільга дітям війни з оплати центрального теплопостачання надаються у межах норм, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.96 № 879 «Про встановлення норм користування житлово-комунальними послугами громадянами, які мають пільги щодо їх оплати», а саме 21 квадратний метр опалюваної площі на одну особу і додатково 10,5 квадратних метра на сім'ю. Зазначеною постановою передбачено, що згадані норми встановлюються для самих громадян-пільговиків і складаються з двох частин -«на одну особу» і «на сім'ю». Тобто встановлена норма «на сім'ю» належить не сім'ї пільговика, а самому пільговикові.

При визначенні загального розміру «пільгових» послуг у разі проживання в приміщенні більше одного пільговика норма «на одну» особу кожного пільговика додається до таких самих норм інших пільговиків, а норма «на сім'ю» враховується лише один раз - адже сім'я одна.

Нині норми споживання холодної та гарячої води встановлюються органами місцевого самоврядування.

У разі прийняття органом місцевого самоврядування рішення про виключення робіт з вивезення побутових відходів із складу послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і виведення її в окрему послугу оплата вказаної послуги повинна здійснюватися з розрахунку за 1 куб.метр твердих побутових відходів.

Водночас той же час вивезення твердих побутових відходів є однією із складових послуги з утриманням будинків і прибудинкових територій, і її оплата мешканцями, окремо не можлива, оскільки підприємства, що надають ці послуги, не перебувають у договірних відносинах з безпосереднім отримувачем послуг (населенням).

Законом України «Про соціальний захист дітей війни» надання пільг з оплати послуг на утримання житла та прибудинкової території»» не передбачено.

Фінансування видатків місцевих бюджетів на надання пільг дітям війни здійснюється відповідно до Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2002 р. № 256, Порядку перерахування в 2006 році деяких субвенцій на надання пільг, субсидій та компенсацій за рахунок надходжень до загального фонду - державного бюджету рентної плати за транзитне транспортування газу і за природний газ, що видобувається в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2005 р. №20.
Переглядів: 1989 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0