Управління ЖКГ
Понеділок, 29.04.2024, 09:21
Меню сайту
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2010 » Вересень » 15 » Шляхи вирішення основних проблемних питань створення та діяльності управителів
10:43
Шляхи вирішення основних проблемних питань створення та діяльності управителів
14 вересня у МінЖКГ під головуванням заступника Міністра з питань ЖКГ Віталія Шаповаленко відбувся круглий стіл на тему: "Шляхи вирішення основних проблемних питань створення та діяльності виконавців послуг з управління багатоквартирними будинками (управителів)”. 

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів МінЖКГ, керівники діючих управлінських компаній, експерти Інституту місцевого розвитку, ГМ ОПОРА, експерти проектів міжнародної технічної допомоги та представники ОМС.

Учасники обговорили актуальні питання щодо функціонування управляючих компаній на ринку житлово-комунальних послуг України, зокрема щодо: відсутності економічної основи здійснення діяльності управителів, монополізму попиту та пропозиції на ринку управління багатоквартирними будинками тощо.

- Одним з головних напрямків Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2004-2010 роки є формування нової системи управління житлово-комунальним господарством, нових інститутів управління житловим фондом, що базуються на економічних важелях і договірних відносинах. – наголосив заступник Міністра з питань ЖКГ Віталій Шаповаленко.

Досвід організації управління житловим фондом країн Прибалтики, Росії, Польщі та інших свідчить, що найбільш ефективні результати досягаються шляхом залучення недержавних підприємств, маючих можливість здійснювати інвестування у житлово-комунальне господарство.

- На жаль жодним нормативно-правовим актом не визначено поняття «керуюча компанія», тому головною метою круглого столу є з’ясування основних пріоритетів діяльності цих компаній, їх відмінностей від діючих ЖЕКів та інших підприємств, які надають послуги у цій сфері, визначення основних переваг і подальших шляхів розвитку. – підкреслив Віталій Георгійович.

Відмінними рисами вже діючих компаній є те, що поряд з функціями утримання та обслуговування житла, новостворені форми мають можливість залучати інвестиції в заходи з енергозбереження та покращення якості і ефективності надання житлово-комунальних послуг.

Оскільки окремі приватні підприємства не мають реальної можливості ефективно працювати в такій непростій галузі, самотужки вирішувати цілу низку питань щодо обслуговування житлового фонду, проведення ремонтних робіт та надання високоякісних послуг, виникає потреба у створенні великих об’єднань, здатних комплексно вирішувати всі питання щодо житлово-комунального обслуговування, виконання виробничих заходів та надання якісних послуг населенню. Досягти високих результатів в цій сфері, як засвідчує практика, можливо лише шляхом об’єднання профільних спеціалізованих підприємств у єдине ціле.

- Керуюча компанія – це великий оператор, що здатний комплексно вирішувати проблемні питання ринку, має можливість залучення довгострокових інвестицій у житлово-комунальне господарство для впровадження енергозберігаючих технологій, сучасних аналітичних програмних комплексів, вирішення питань організації надання якісних послуг та комфортних умов проживання мешканців міст, а також сприяє впровадженню принципово нових підходів до утримання житла, обслуговування споживачів, оптимізації структури тарифів та високопрофесійного підходу до справи. – підсумував Віталій Шаповаленко.

Про актуальні питання щодо функціонування управляючих компаній на ринку житлово-комунальних послуг України говорили у своїх виступах учасники круглого столу. На завершення засідання круглого столу учасники прийняли відповідну резолюцію, у який визначили шляхи вирішення основних проблемних питань створення та діяльності виконавців послуг з управління багатоквартирними будинками у нашій державі.
Переглядів: 706 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0