Управління ЖКГ
Субота, 04.05.2024, 18:35
Меню сайту
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Березень » 21 » Танцюючі фонтани Бурдж Халіф (Дубаї)
23:42
Танцюючі фонтани Бурдж Халіф (Дубаї)

           Музично-танцювальний фонтан у Дубаї. 
          Емірат Дубай, з однойменним містом на чолі, не пішов за іншими країнами регіону шляхом продажу запасів нафти, а зробив ставку на інший спосіб збагачення. Дубай намірився побудувати на землі туристичний рай. Тепле море, а, точніше, Перська затока, і субекваторіальні кліматичні умови цьому цілком відповідали. Однак одними лише пляжами натовпу туристів та інвесторів не притягнеш. Допитливим туристам подавай огляд місцевих визначних пам'яток, а інвесторам хочеться вкладати гроші в проекти, що обіцяють солідний прибуток.Тому Дубай став рости і вгору і в ширину, замислювалися і втілювалися в життя чудові проекти.Так з'явилися у водах затоки два штучні архіпелаги - особливо цікава задумка земної кулі в мініатюрі, де кожен острівець відповідає формою своєму дійсному прототипу. Але це, мабуть, єдиний приклад мініатюризації об'єктів, помічений в Дубаї. Всі інші творіння рук людських прагнуть зайняти з яких-небудь параметрів провідне місце у світі: найбільший акваріум, найвидатніший гірськолижний курорт, зведений в пісках, найвищий хмарочос. Особливо виділяється в цьому ряду вежа, іменована Бурдж Халіфа (раніше Бурдж Дубай). Велет піднявся до неба на 828 метрів, у будинку міститься 162 поверхи! На початку 2010 року чудовий будинок було здано в експлуатацію.
Найбільший фонтан у світі
           На прилеглій до хмарочоса території і знаходиться танцюючий фонтан. У безпосередній близькості від дубайського гіганта влаштовано рукотворне озеро. Саме в ньому розташовується найбільший у світі фонтан. Весь комплекс розмістився в самому серці Downtown Burj Dubai, а саме, близько дубайського молла, в нижньому рівні Набережної.

           Взагалі фонтани відомі людству споконвіку, наприклад, прекрасні зразки конструкторської думки зводилися ще в Стародавньому Римі. Сьогодні популярність фонтанів не менше, ніж у минулі століття. Зодчі і інженери нашого часу, розробляючи нові проекти, намагаються використовувати новітні досягнення науки і техніки. У результаті створюються справді чарівні картини з падаючих з гігантської висоти струменів води.Дубайський фонтан знаменитий не тільки значними розмірами, але і приголомшливими звуковими та візуальними спецефектами. Об'єднавши в одне ціле коливання струменів падаючої води, підсвічування і музику, автори дубайського водного дива створили небачене досі, справді зачаровує своєю красою видовище, - танцюючі фонтани.
            Будівництво фонтану
         Компанія-забудовник Emaar в червні 2008 року оприлюднила відомості про нинішнє будівництво, одночасно озвучивши бюджет споруди. На зведення штучного водоймища, самого фонтану та систем фільтрації води було виділено 218 мільйонів доларів США. Таким чином, ще не збудований фонтан увійшов до книги рекордів, як саме дороге спорудження подібного типу. Передбачалося, що музичний фонтан приверне додатковий потік туристів, що врешті-решт окупить настільки масштабні витрати.

          Виготовлення проекту та втілення його в життя довірили каліфорнійській компанії «WET Design», світовому лідеру на ринку танцюючих фонтанів. Найвідоміша розробка фірми - танцюючі фонтани готелю «Беладжіо» в Лас-Вегасі. Прорив у технологіях виробництва фонтанів сучасного рівня стався завдяки революційному винаходу - спеціальної насадки, наконечника фонтанних труб, званому Shooter (стрілок). Основна відмінність наконечника Shooter в тому, що, завдяки йому, вода з фонтану піднімається на більш високу відстань. Пробні пуски фонтану відбулися навесні 2009 року, а до кінця того ж року, споруда запрацювало на повну потужність.
           Особливості конструкції
          Згідно з проектом, чаша дубайського фонтану перевищує 275 метрів у ширину. У цій гігантській купелі розташувалися дві пересічні дуги, кожна з яких складається з великої кількості точок виходу води. П'ять фонтануючих різнорозмірних кіл, забезпечених трубами різного діаметру і наконечниками Shooter різних розмірів, здатні піднімати і примушувати танцювати, тобто обертатися, звиватися в такт музиці, водяні струмені, що вистрілюють на різну висоту під різними кутами.Цікаво, що вся ця складна інженерія прихована під водою, як і у більшості інших творінь «WET Design», і не видна туристам. Помітний тільки результат - величезні керовані маси води несподівано виникають, утворюючи певні фігури в повітрі, і з характерним шумом падають назад в озеро. Одночасно фонтан здатний піднімати в повітря і примушувати обертатися 22000 галонів (83 тисячі літрів) води. Максимальна висота підйому складає 150м.

           Водяна феєрія злагоджено рухається під звуки музики в обрамленні світлового шоу. Ілюмінацію організують за допомогою 50 великих прожекторів і 1,5 мільйона ламп світлових установок, здатних видати 6600 колірних поєднань. У темний час доби світіння фонтану спостерігається з космосу, а яскраве світло від лазерного шоу поширюється на 20 км навколо.Злагоджені дії води і світла синтезують до тисячі різноманітних комбінацій, тому фонтан теоретично здатний "танцювати" під будь-який твір. Поки в репертуарі споруди тільки 7 композицій, переважно класичної та арабської музики. Зокрема, гості парку можуть чути чудові мелодії Sama Dubai; Baba Yetu, пісню мовою суахілі; пісню мовою гінді з фільму Ом Шанті Ом; арабський хіт Shik Shak Shok; «Хвилі» авторства Bijan Mortazavi; твір у виконанні відомого італійського тенора Андрео Бочеллі «Con te partiro» і «Bassbor Al Fourgakom», написану арабським композитором Hussain Al Jassmi. Крім того, фонтан демонструє інтермедійне шоу, але без музичного супроводу.Танцюючі фонтани «дають концерти» у будні щоденно з 18-00 до 22-00, а у вихідні з 18-00 до 23-00. Мелодії звучать кожні 20 хвилин, повторюючись протягом вечора двічі.Безсумнівно, Бурдж Халіфа отримала гідне обрамлення у вигляді гірлянди танцюючих фонтанів. Як і передбачалося, тисячі туристів щодня приходять послухати музику і подивитися на танцюючі краплі води. Проект вдався на славу!


Переглядів: 2109 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0