Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 18:46
Меню сайту
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Лютий » 25 » Тернопіль стане туристичним центром Західного регіону
16:44
Тернопіль стане туристичним центром Західного регіону
На черговій сесії міської ради депутати прийняли програму комплексного розвитку туристичної галузі Тернополя. Реалізувати її планують протягом 2011-2016 років.

Розташування нашого міста є унікальним, – зазначає начальник управління стратегічного розвитку міста Михайло Окаринський. – Воно розміщене в самому центрі Західної України. Тому плануємо зробити так, щоб через Тернопіль проходили усі туристичні маршрути регіону.

На Тернопільщині є два великих релігійних центри – Зарваниця і Почаїв, що дозволяє назвати наш край центром релігійного туризму. Саме місто – екологічно чисте, з численною кількістю зелених насаджень – парків, скверів. Вони теж можуть стати місцями відпочинку тернополян. І туристів відповідно, вважають депутати.

У програмі передбачено відкриття нових туристичних маршрутів Тернополем. У нас є чимало красивих місць з унікальною природою, які невідомі широкому загалу.

Також планується створення на Тернопільському ставі умов для занять водним спортом. В майбутньому на озері можна буде займатися всіма видами цього спорту, місто стане центром відповідних видів спорту та базою всеукраїнських і міжнародних чемпіонатів - стверджує Михайло Окаринський.

До того ж, міська влада упорядкує пляжі та започаткує міжнародний водний скаутський центр біля ставу.

Парки теж стануть місцем активного і цікавого відпочинку жителів міста. Тут проводитимуть пленери, завдяки чому в Тернопіль приїжджатимуть митці з України та з-за кордону. Атракціони та активні види спорту будуть частиною організації дозвілля тернополян.

Йдеться у програмі також про проведення у Тернополі фестивалів та про розвиток конференційного туризму.

У планах міської влади також є створення системи велосипедних доріжок по всьому місту. Необхідним для Тернополя, на думку влади, є також туристичне знакування, як це зараз впроваджено в багатьої європейських містах. Усі маршрути, цікаві для відвідування, позначать відповідними знаками на дорогах.

Загалом мета програми – зробити туризм однією з найбільш прибуткових галузей міста.

Переглядів: 515 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0