Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 11:53
Меню сайту
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Липень » 6 » Триває робота над удосконаленням формування та застосування економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги
13:43
Триває робота над удосконаленням формування та застосування економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги
Уряд, на виконання доручення Президента, працює над удосконаленням процесу формування та застосування тарифів на послуги з тепло-, водопостачання та водовідведення. Відповідне розпорядження «Деякі питання вдосконалення формування тарифів на послуги з тепло-, водопостачання та водовідведення» затверджено на засіданні Кабінету Міністрів України 29 червня

Так, Антимонопольний комітет разом з органом державного управління в галузі контролю за цінами, Державною архітектурно-будівельною інспекцією проведуть цього року планові перевірки суб’єктів господарювання у сфері тепло-, водопостачання та водовідведення щодо дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції.

Місцевим адміністраціям разом з органами місцевого самоврядування необхідно протягом трьох місяців розглянути питання щодо цільового використання коштів суб’єктами господарювання у сфері тепло-, водопостачання та водовідведення під час провадження ними своєї діяльності. Також відповідними відомствами мають бути проведені ґрунтовні статистичні дослідження суб’єктів господарювання у сфері тепло-, водопостачання та водовідведення щодо їх кількості, обсягів відпущеної ними води і теплової енергії, стану та зносу основних фондів.

Передбачається, що для удосконалення процесу формування складових тарифів, вже з наступного року територіальні органи НКРЕ та органу державного управління в галузі контролю за цінами будуть брати участь в підготовці та погодженні висновків щодо розрахунків економічно обґрунтованих планових витрат, пов’язаних з наданням послуг суб’єктами господарювання у сфері тепло-, водопостачання та водовідведення, ліцензування яких здійснюється Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями.

Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Національній комісії регулювання електроенергетики, Державному агентству з енергоефективності та енергозбереження доручено розробити до кінця 2011 року. програми стимулювання розвитку виробництва теплової енергії з відновлюваних джерел енергії. А у Державному бюджету України на 2012 рік буде заплановано видатки для вирівнювання тарифів між суб’єктами господарювання у сфері тепло-, водопостачання та водовідведення, різниця в яких виникла з об’єктивних причин.
Переглядів: 412 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0