Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 17:44
Меню сайту
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Червень » 6 » У Тернополі планують запустити проект модернізації системи міського теплопостачання
09:54
У Тернополі планують запустити проект модернізації системи міського теплопостачання
2 червня у сесійній залі міської ради відбулася зустріч міської влади з представниками ЄБРР та компанії «Рамболь» (Данія).

Під час зустрічі було обговорено можливості та необхідності розробки Проекту модернізації системи теплопостачання у Тернополі. За оцінками експертів він допоможе реорганізувати підходи щодо надання тепла через централізовану систему підприємством «Тернопільміськтеплокомуненерго». Протягом трьох місяців фахівці з Франції, Данії, Ірландії, Німеччини, США та України шукатимуть ефективні шляхи заощадження енергії в нашому місті, розглянуть також всі можливості використання альтернативних видів палива в регіоні.

«Загалом на втілення інвестиційного проекту передбачається інвестувати 15 мільйонів євро, - зазначив керівник команди експертів Жан Люк Поже. – Реорганізація системи теплопостачання має обов’язково поєднувати можливість зниження викидів вуглецю в атмосферу. Тобто спеціалісти повинні зробити не лише економічну та соціальну оцінку можливості втілити у Тернополі такий проект, а й дотримуватись міжнародних стандартів щодо захисту навколишнього середовища».

Даний проект є чудовою можливістю для міста отримати інвестиції і покращити систему централізованого теплопостачання. Отримати інвестиції місто зможе двома шляхами – від Європейського банку реконструкції та розвитку (10 млн.) та вигравши 5-мільйонний грант від Східноєвропейського партнерства.

«В разі успішної реалізації проекту ми зможемо реорганізувати систему теплопостачання у місті. Враховуючи розміщення та ресурси Тернополя, фахівці міжнародного класу запропонують нове бачення розвитку теплової мережі. І відповідно, ми отримаємо кошти, що дозволить суттєво покращити технічний стан, спростити і здешевити надання послуг, - зазначив Сергій Надал. – Якщо ми почнемо реалізовувати цей проект, це буде сигналом для інвесторів, адже ми заручимося підтримкою ЄБРР. До групи фахівців, що працюватиме над оцінкою проекту і доцільністю його впровадження в Тернополі, можуть долучатися люди, які мають досвід у сфері теплопостачання».

Технічні та фінансові експерти в місті почнуть працювати уже з наступного тижня.
Переглядів: 459 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0