Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 14:06
Меню сайту
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Червень » 21 » У Тернополі покращиться безпека руху та якість перевезень
15:51
У Тернополі покращиться безпека руху та якість перевезень
20 червня на дев’ятій сесії міської ради шостого скликання прийнято Програму розвитку шляхово-мостового господарства Тернополя на 2011-2014 роки. Вона передбачає ряд нововведень, які забезпечать безпеку руху та якість перевезень у місті.

У Тернополі 16 кілометрів доріг державного значення. Основне навантаження на покриття здійснюється транзитним транспортом. Однак податок від власників транспортних засобів сьогодні у міський бюджет не надходить. Влада роздумує, що робити з дорогами, - залишити в міському управлінні чи передати у власність держави. Адже на утримання доріг, освітлення та ремонт потрібно чимало коштів. А це значне навантаження на бюджет. Щоб покращити ситуацію з дорогами та рухом у місті, розробили Програму утримання і розвитку шляхово-мостового господарства Тернополя на 2011-2014 роки. Вона забезпечить швидкість, комфортність та економічність перевезень, поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобілів, створення конкурентного середовища щодо утримання шляхово-мостового господарства, безпеку руху.

«Цією програмою ми вирішуємо питання, які не є обтяжуючими для бюджету. Деякі кроки дадуть можливість розвантажити місто від заторів за допомогою зміни дорожніх знаків та системи дорожнього руху в цілому. Що стосується більш вагомих концептуальних проблем, то будемо пропонувати систему управління муніципальними дорогами», - зазначив заступник міського голови Владислав Стемковський.

Управління дорожнім рухом планують звести до єдиної системи. Поки що маємо у Тернополі абсолютно не конструктивний формат: світлофори є аналогові (старого зразка) та цифрові. Причому, частина з них знаходиться на балансі структури при міністерстві внутрішніх справ, а частина – на балансі міста. Те ж стосується дорожніх знаків і системи зупинок електротранспорту. Є претензії від ДАІ щодо розвилок і знаків, які розміщені таким чином, що утруднюють проїзд.

Міська влада розробляє шляхи вирішення цих проблем. Наразі у місті паспортизували 4/5 доріг – це добре виключення із загальної дорожньої системи по Україні, є розроблена проектно-кошторисна документація на ремонт доріг на 300 млн. грн. у цінах 2009-10 років. Будівельна частина - готова повністю, проектно-кошторисна потребує доопрацювання відповідно до сьогоднішніх цін. У подальшому з центральних вулиць вантажний транспорт перенесуть на об’їзні. Затори на Збаразькій, Б. Хмельницького, Острозького та Глибокій ліквідують за допомогою розширення тротуарів та додаткового облаштування пішохідного переходу (Б. Хмельницького), шляхового використання вулиці Галицької та її реконструкції (Збаразька), розвантаження Глибокої шляхом перенесення дорожніх знаків, двостороннього використання вул. Живова та оснащення її світлофорами.

Також забезпечать належне утримання доріг взимку, планують провести освітлення доріг та поетапно обмежити рух вантажівок у час інтенсивного проїзду транспорту містом. Поступово замінять щебеневе покриття на дорогах на асфальтоване. Організують пішохідні переходи на Об’їзній у зв’язку з частою аварійністю на цій дорозі.

В управлінні ЖКГ зроблять також єдину інформаційну систему, в яку входитиме вся проектно-кошторисна документація на ремонтні роботи, перелік проблемних вулиць та місць з утрудненим рухом. Це допоможе швидко та якісно ліквідовувати проблеми з проїздом у Тернополі.
Переглядів: 506 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0