Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 19:16
Меню сайту
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Липень » 27 » У Тернополі роботу водіїв маршруток та ЖЕКів контролюють громадські інспектори
15:31
У Тернополі роботу водіїв маршруток та ЖЕКів контролюють громадські інспектори

Тернополяни найчастіше нарікають на невиконання ЖЕКами та перевізниками своїх зобов’язань. Незадоволені люди в основному тим, що ЖЕКи беруть гроші за послуги, яких не надають, а в громадському транспорті водії обмежують їхні права, особливо це стосується права пільговиків на безоплатний проїзд.

Міська влада суттєво збільшила кількість соціальних автобусів у Тернополі. Тепер пільговиків усіх категорій без обмеження у їхній кількості перевозить 21 автобус. У попередні роки їх було всього п’ять. Розширивши мережу соціальних автобусів у місті, влада зацікавлена і в тому, щоб вони працювали добросовісно. Сьогодні на кожній зупинці в місті є графік руху соціальних автобусів. Це створює додаткові зручності пасажирам. Під час укладання нових договорів з перевізниками міський голова особисто наголосив на тому, що послуги вони мають надавати вчасно та якісно. Це ж стосується і роботи ЖЕКів, на які неодноразово нарікають тернополяни. Сергій Надал переконаний, що ЖЕКи повинні працювати в умовах ринкової конкуренції, що буде для них стимулом працювати ефективно.

Зараз на ринку обслуговування житлового фонду Тернополя працює 19 підприємств балансоутримувачів будинків, з них 3 комунальні, 1 кооперативне, інші приватні.  Контроль за їхньою діяльністю здійснюють  управління ЖКГ, 264 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків  та громадські інспектори.

«Я особисто прошу тернополян звертатися у міську раду, якщо вони бачать випадки недобросовісного виконання водіями своїх зобов’язань, хамство чи порушення прав пільговиків. Те ж стосується і надання житлово-комунальних послуг. ЖЕКи радянського зразка – це установи, які фактично беруть гроші за своє існування. А ринок передбачає конкуренцію - об’єктивну і справедливу. Наразі житловий фонд Тернополя обслуговують приватні підприємства. Якщо хтось з них не впорається з визначеною роботою, оголошуватимемо конкурс і визначатимемо нового виконавця. Люди платять гроші за певні послуги і мають право отримувати їх і бути задоволеними їхньою якістю», - наголосив Сергій Надал.

За діяльністю ЖЕКів та роботою громадського транспорту слідкують громадські інспектори, функції яких чітко прописані у Положеннях про їхню діяльність.

Контроль за роботою транспорту у місті здійснюють сім громадських інспекторів, які працюють на громадських засадах. Співпрацюючи з муніципальною поліцією і управлінням транспорту, вони стежать за дотриманням графіку виїзду транспорту, етикою водіїв, виконанням правил перевезення пільговиків, зазначених у договорі, тощо.

Окремо працюють інспектори, які контролюють роботу ЖЕКів, їх у місті є шість. Працюють вони на громадських засадах.

Якщо ви бажаєте стати громадським інспектором у сфері ЖКГ, звертайтеся за телефоном 52-69-43, у сфері транспорту - 52-58-55.

 

Переглядів: 533 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0