Управління ЖКГ
Субота, 04.05.2024, 18:15
Меню сайту
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Березень » 2 » Уряд затвердив Порядок надання субвенції на фінансування програм - переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку
13:00
Уряд затвердив Порядок надання субвенції на фінансування програм - переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку
Кабінет Міністрів України схвалив проект постанови «Про затвердження Порядку та умов надання в 2011 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування програм – переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування». Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов. За його словами, у державному бюджеті на 2011 рік передбачено 25 мільйонів гривень – кошти субвенції на фінансування програм – переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Віктор Тихонов зазначив, що схвалений Урядом документ дозволить вирішити нагальні проблеми життєзабезпечення територіальних громад сіл, селищ і міст України. Віце-прем’єр-міністр уточнив, що головним розпорядником субвенції є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а відповідальними виконавцями – органи місцевого самоврядування – переможці Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2010 року. Він також додав, що органи місцевого самоврядування зобов’язані забезпечити пропорційне співфінансування проектів з місцевих бюджетів.

«Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування є чи не єдиним державним інструментом, що дає змогу у проектний спосіб ефективно вирішувати місцеві проблеми активним та компетентним представникам місцевого самоврядування», - сказав Віктор Тихонов.

Нагадаємо, в 2010 році на конкурсний відбір надійшло 489 проектів та програм з 24 областей та Автономної Республіки Крим. Експертна комісія визначила 123 проекти-переможці.

Серед регіонів, найбільш активними учасниками стали Дніпропетровська (76 проектів), Миколаївська (38 проектів), Сумська (35 проектів), Чернівецька (31 проект), Вінницька (31 проект) області.

Проекти охоплюють майже весь спектр напрямів діяльності місцевого самоврядування. Серед основних - організація ефективної системи надання послуг населенню, удосконалення процедури прийняття рішень органами місцевого самоврядування, розробка та реалізація інвестиційної політики, реформування системи ЖКГ, удосконалення системи планування, забудови та благоустрою населених пунктів і багато інших напрямів.

З 1 січня 2011 року стартував черговий конкурсний відбір Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Подати свої проектні пропозиції бажаючі зможуть до 30 червня 2011 року.

Довідково

Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування проводиться з 2003 року відповідно до Указу Президента України «Про Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування» від 28 жовтня 2002 року.

Мета конкурсу – відбір проектів та програм з питань розвитку місцевого самоврядування, спрямованих на розв’язання проблем регіонального та місцевого розвитку, поширення позитивного досвіду, набутого у процесі реалізації проектів.
Переглядів: 840 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0