Управління ЖКГ
Субота, 04.05.2024, 11:47
Меню сайту
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Березень » 12 » Виконання програми Сергія Надала: перших 100 днів роботи
16:11
Виконання програми Сергія Надала: перших 100 днів роботи

Міський голова Тернополя Сергій НАДАЛ – перший міський голова в Україні, який є представником націоналістичної політичної партії. Уже протягом перших 100 днів після місцевих виборів тернополяни зрозуміли, що головною прикметою роботи очільника міста та його команди є послідовне виконання передвиборчої програми. Нова міська влада розпочала робити реформи у тих сферах, до яких попередники не брались протягом двох десятків років. Що вдалось зробити за перших 100 днів роботи?

Планували: Освітлення вулиць, дворів будинків, парків у нічний час. Використання енергоощадних ламп.

Виконали. За перших 100 днів роботи міській раді вдалося суттєво покращити освітлення вулиць Тернополя. При цьому міська рада здійснила економію бюджетних коштів завдяки використанню енергоощадних ламп. Для бюджету міста ця економія складає близько 100 тис. грн. у рік. Відмовились від практики попередників - часткового вимикання світла у нічний час.

Окрім цього, три вулиці вдалося освітити повністю, а саме вул. Юрчака, вул. Тиху та вул. Степову. Протягом попередніх п’яти років ці вулиці зовсім не освітлювалися. Кількість освітлених вулиць щоразу збільшуватиметься. Окрім цього за короткий проміжок часу вдалося забезпечити повне освітлення паркових зон. Вперше за багато років, у бюджеті міста на 2011 рік передбачено кошти для заміни старих ламп на енергозберігаючі.

Планували: Громадський контроль за діяльністю ЖЕКів – якістю та своєчасністю їх роботи.

Виконали. Згідно розпорядження міського голови Сергія Надала, у Тернополі діють громадські інспектори у сфері ЖКГ. Громадські інспектори мають право:
бути присутніми під час здійснення посадовими особами Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології заходів нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства, стандартів, нормативів, норм і правил у сфері житлово-комунального господарства;
інформувати Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології про аварії, що сталися на об'єктах житлово-комунального господарства;
запитувати у встановленому законодавством порядку інформацію про наявність ліцензій на здійснення окремих видів господарської діяльності у сфері житлово-комунального господарства, що підлягають ліцензуванню;
брати участь в обговоренні стану та планів проектів розвитку, реформування житлово-комунального господарства;
здійснювати контроль за якістю та повнотою надання житлово-комунальних послуг та забезпеченням збереження житлового фонду та комунального майна.



Детальну інформацію щодо можливості стати громадським інспектором у сфері житлово-комунального господарства можна отримати за номером телефону 52-58-48.

Планували: Своєчасне очищення доріг і тротуарів від снігу та льоду.

Виконали. Новообрана міська рада отримала від своїх попередників техніку для прибирання доріг і тротуарів знос якої вже давно досягнув критичної межі. Ця техніка не оновлювалась більше 20 років. Під час несприятливих погодних умов комунальні служби міської ради працюють у посиленому режимі.

Роботи щодо прибирання головних вулиць міста здійснює КП «МШЕД», іншу частину, а саме прибудинкові території – ЖЕКи. Уже до кінця цього року міська рада проведе аналіз якості та ефективності роботи даних ЖЕКів міста. У разі неякісного та несвоєчасного прибирання вулиць, прибудинкових територій будуть прийматись рішення про розірвання угод з такими підприємствами. Якщо ж ЖЕКи не прибирають сніг на вулицях чи поблизу ваших будинків, повідомте про це в управління житлово-комунального господарства за номером телефону 52-58-48.

Відділ технагляду міської ради щоденно контролює якість, вчасність та об’єми виконаних робіт по прибиранню міста, а не раз на місяць, як це було у попередні роки. Планується запровадження відкритого конкурсу і створення сприятливих умов для того, щоб на ринок послуг з прибирання та утримування шляхово-мостового господарства міста виходили нові підприємства. Це сприятиме зниженню вартості при одночасному зростанні якості прибирання. На даний час готується розподіл міста на відповідні райони та підготовка конкурсних умов.

Нас чекає системна реформа обслуговування шляхово-мостового господарства міста. Адже постійні ямкові ремонти та неефективна, витратна практика утримання вулиць та доріг лягають непосильним тягарем на міський бюджет. Настав час застосувати нові технології та нові підходи до господарювання у даній сфері.

Планували: Введення в експлуатацію за межами міста сміттєсортувальної лінії, придбаної Тернопільською обласною радою.

Виконання цього пункту перебуває в активній фазі. Два роки тому, в пік сміттєвої кризи обласна рада придбала сміттєсортувальну лінію. Якби у той час міська та обласна ради злагоджено підійшли до вирішення питання сміття, у Тернополі давно б уже функціонував новітній комплекс із сортування, переробки та утилізації побутових відходів. Нажаль, цього не сталося. Попередня міська влада усіляко відмовлялася від сміттєсортувальної лінії, посилаючись на те, що вона їм не потрібна.

На сьогоднішній день вирішення проблеми переробки сміття відбувається в рамках загальнодержавного інфраструктурного проекту «Чисте місто». Цей проект найближчим часом функціонуватиме в 10 містах України. У Тернополі розробляється проектно-кошторисна документація і найближчим часом передбачено фінансування побудови сучасного сміттєпереробного заводу, вартістю у 24 млн. гривень. Спільно з керівництвом області відбувається уточнення місцезнаходження підприємства. Протягом найближчих 2-3 місяців розпочнеться безпосереднє його будівництво. Сміттєсортувальна лінія, стане частиною сміттєпереробного комплексу.


Переглядів: 518 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0