Управління ЖКГ
Субота, 18.05.2024, 20:14
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Яка проблематика потребує найбільшої уваги?
1. Стан доріг
2. Благоустрій
3. Обслуговування та ремонт житла
4. Екологія
5. Водопостачання та водовідведення
6. Теплопостачання
7. Бродячі тварини
8. Вивезення ТПВ
Всього відповідей: 2
Головна » 2011 » Жовтень » 14 » Визначено переможця конкурсу на кращий проект пам’ятника Незалежності у Тернополі
12:41
Визначено переможця конкурсу на кращий проект пам’ятника Незалежності у Тернополі
Конкурс на кращий проект пам’ятника Незалежності у Тернополі завершився. За його результатами є два призери, які отримають другу та третю премії. За словами начальника управління культури та мистецтв міської ради, першу премію не встановили, бо ідея і мета самого конкурсу повною мірою втілені авторами не були. На театральному майдані у Тернополі встановлять пам’ятник у вигляді журавля.

Виконавчий комітет міської ради виділив кошти на нагородження переможців. Друга премія становитиме 3000 гривень. Її отримає призер конкурсу - авторський колектив у складі скульптора Сонсядла Івана та архітектора Міська Бориса. Обидва вони матимуть по 1500 грн. за скульптуру у вигляді журавля. Третю премію у розмірі дві тисячі гривень присвоїли авторському колективу, у складі якого - скульптори Сухорський В.А, Сухорський А.А (Львів) Стасюк В. І (Рівне) і архітектор Прищепа М. М. (Рівне). Їм дадуть нагороди у розмірі по 500 гривень за роботу, на якій представлені відомі особистості, борці за волю України.

Встановити пам’ятник Незалежності планують на Театральному майдані міста. Саме тут у Тернополі щороку піднімають символ Незалежності – Державний прапор.

«Споруджувати пам’ятник Незалежності будуть виключно за кошти меценатів, які хочуть бачити його у місті. Тернопільщина завжди славилася високою духовністю та патріотизмом її жителів, тому саме в обласному центрі має постати символ нескореності і волі нашого народу. Пам’ятник Незалежності – це проект, про який тернополяни мріяли від початку створення України, проголошення її суверенітету. У передвиборчий період встановлення такого пам’ятника – це перевірка усіх політичних сил на патріотизм і повагу до української держави», - зазначив міський голова Сергій Надал.

У п’ятницю, 14 жовтня, о 15.00 год. в ПК «Березіль» під час урочистого зібрання громадськості міста та творчого звіту майстрів мистецтв і аматорських художніх колективів міста Тернополя «Шляхами українських звитяг» буде презентовано кращий проект пам’ятника Незалежності України, та вручення премій переможцям конкурсу.

Переглядів: 405 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0